Acasă Exclusiv Nou protest la Șcheia. Primarul le-a prezentat localnicilor certificatele de urbanism pentru...

Nou protest la Șcheia. Primarul le-a prezentat localnicilor certificatele de urbanism pentru extinderea iluminatului: Oamenii au dreptate, dar mă deranjează faptul că sunt dirijați și au un limbaj neadecvat.


Intră acum și în grupul de

Un nou protest a fost vineri la Primăria Șcheia față de lipsa utilităților, dar primarul Vasile Andriciuc le-a transmis acestora că a început procedurile pentru extinderea iluminatului public și că au fost emise certificatele de urbanism, urmând ca luni să lanseze procedura de licitație pentru proiectare.

El le-a spus că pe parcursul anilor au fost efectuate lucrări pe o lungime  de 27 de kilometri de extindere în Mihoveni, Sf. Ilie, Șcheia, Trei Movile.



„Primăria Șcheia nu a stat degeaba”, a spus primarul care a menționat că sunt de efectuat lucrări de extindere pe distanțe mai scurte de câteva sute de metri pe mai multe străzi fiind circa 5 kilometri de noi rețele, în unele zone fiind nevoie de încă 3-4 stâlpi.

El a mai declarat că din punct de vedere al Primăriei a făcut totul pentru aducțiunea de apă și canalizare.

„Proiectul de extindere apă și canalizare în Mihoveni este aprobat prin PNDL, valoarea proiectului este de un milion de lei. Până în momentul de față s-au introdus țevile de apă și canalizare în proporție de 70 la sută. Urmează să fie racordați oamenii că ne ducem până la limita proprietății. Contractul este până în septembrie când sperăm să curgă apa pe țeavă”, a spus Andriciuc.

Primarul a mai spus că prin HCL s-au alcoat două milioane de lei pentru o extindere pe strada principală de rețele de apă și canalizare și vor avea toți oamenii din Mihoveni apă pentru că pe lângă cinci sute de puncte de racordare s-au mai făcut încă o sută.

El a menționat că ulterior urmează să fie făcute și lucrări de asfaltare.

Oamenii din Scheia reiau protestele la Primaria comunei

Oamenii din Scheia reiau protestele la Primaria comunei! Locuitorii vor curent electric, apa si canal!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 26 martie 2021

În ceea ce privește proiectul de apă și canalizare în Șcheia și Sf. Ilie, acesta se va derula prin POIM, cu o finanțare de 22 de milioane de euro, spune primarul.

Andriciuc a arătat că s-a început scoaterea la licitație a lucrărilor și că speră să se stabilească în scurt timp executanții lucrărilor.

„Oamenii au dreptate, dar mă deranjează faptul că sunt dirijați și au un limbaj neadecvat. Oamenii sunt cinstiți și corecți în ceea ce prezintă, dar modul în care sunt împinși să jignească personalul primăriei, primarul, e deranjant”, a spus Andriciuc.

El a subliniat că problemele sunt în cartierele nou înființate.

„Mai sunt de executat până în cinci kilometri de extindere. Mai este la Sf. Ilie în zona Frumoasa de rezolvat”, a spus Andriciuc.

Potrivit acestuia în acest an dorește să asfalteze drumurile de la Trei Movile și Florinta și că deja se lucrează la ridicările topo.

În ceea ce privește nemulțumirile romilor din Șcheia primarul a spus că aceștia trebuie să intre în legalitate.

„De asta sunt supărați, că le cer să fie în legalitate. Dacă au amenzi, mai întâi trebuie să plătească amenda, conform Codului Fiscal. Dacă nu au bani, să vină să facă muncă în folosul comunității. Să aibă un comportament civilizat pentru că eu fac totul ca ei să se integreze din punct de vedere faptic, nu etnic. Tot ce s-a dat ca ajutoare sociale, eu sunt la zi, nu-i încurc  ”, a spus Andriciuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version