Ioan Bălan: Granița României nu e la Pașcani, ci e la Siret și de aceea autostrada trebuie să o ducem până la Siret. Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că cel mai important proiect al actualei guvernări este construcția de autostrăzi, iar liderii liberali suceveni se luptă acum să transforme drumul expres Pașcani-Suceava-Siret, cum a fost în proiectul PSD în autostradă.

„Cel mai important proiect al nostru este construcția de autostrăzi. Nu le putem pasa colegilor noștri de coaliție USR-PLUS și să spunem că nu ne interesează și că mingea este la ei.Este un obiectiv la care Guvernul, pe care președintele României, președintele Consiliului Județean, primarii noștri și l-au asumat”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că eforturile sunt fantastice din partea parlamentarilor suceveni, a președintelui Consiliului Județean, ca această autostradă să se termine la Siret.

„Proiectul acesta nu l-a făcut PNL. Proiectul până la Pașcani l-a făcut PSD și noi acum ne batem, cum e și firesc, să-l ducem la Siret”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul a precizat că bătălia politică pentru acest proiect înseamnă în primul rând discuții cu argumente.

„Noi nu putem spune că, natural, granița României e la Pașcani. Granița e la Siret. Nu o poți schimba fizic. Noi autostrada trebuie să o ducem până la Siret”, a declarat parlamentarul sucevean.

Ioan Bălan a recunoscut că cei de la Iași au avut forța și argumentul de capitală regională să tragă lucrurile în zona Iașului, cum a fost și modernizarea DN 2 care „a cotit-o la Iași” fără să mai ajungă și la Siret.

El a spus că acest proiect de modernizare a DN 2 a fost realizat tot în vremea PSD și că prin faptul că de la Roman a fost direcționat spre Iași a arătat că nu a existat nicio clipă intenția de modernizare până la Siret, cum era normal.

„Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina”, a mai spus Ioan Bălan.

Reamintim că traseul drumului de mare viteză Pașcani-Suceava-Siret a fost stabilit pe porțiunea Pașcani-Suceava, iar pentru porțiunea Suceava-Siret sunt luate în calcul două variante.

Decizia privind profilul drumului de mare viteză, autostradă sau drum expres, va fi luată în perioada următoare după realizarea unui studiu de trafic.