Ioan Bălan: Granița României nu e la Pașcani, ci e la Siret și de aceea autostrada trebuie să o ducem până la Siret. Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că cel mai important proiect al actualei guvernări este construcția de autostrăzi, iar liderii liberali suceveni se luptă acum să transforme drumul expres Pașcani-Suceava-Siret, cum a fost în proiectul PSD în autostradă.

„Cel mai important proiect al nostru este construcția de autostrăzi. Nu le putem pasa colegilor noștri de coaliție USR-PLUS și să spunem că nu ne interesează și că mingea este la ei.Este un obiectiv la care Guvernul, pe care președintele României, președintele Consiliului Județean, primarii noștri și l-au asumat”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că eforturile sunt fantastice din partea parlamentarilor suceveni, a președintelui Consiliului Județean, ca această autostradă să se termine la Siret.

„Proiectul acesta nu l-a făcut PNL. Proiectul până la Pașcani l-a făcut PSD și noi acum ne batem, cum e și firesc, să-l ducem la Siret”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul a precizat că bătălia politică pentru acest proiect înseamnă în primul rând discuții cu argumente.

„Noi nu putem spune că, natural, granița României e la Pașcani. Granița e la Siret. Nu o poți schimba fizic. Noi autostrada trebuie să o ducem până la Siret”, a declarat parlamentarul sucevean.

Ioan Bălan a recunoscut că cei de la Iași au avut forța și argumentul de capitală regională să tragă lucrurile în zona Iașului, cum a fost și modernizarea DN 2 care „a cotit-o la Iași” fără să mai ajungă și la Siret.

El a spus că acest proiect de modernizare a DN 2 a fost realizat tot în vremea PSD și că prin faptul că de la Roman a fost direcționat spre Iași a arătat că nu a existat nicio clipă intenția de modernizare până la Siret, cum era normal.

„Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina”, a mai spus Ioan Bălan.

Reamintim că traseul drumului de mare viteză Pașcani-Suceava-Siret a fost stabilit pe porțiunea Pașcani-Suceava, iar pentru porțiunea Suceava-Siret sunt luate în calcul două variante.

Decizia privind profilul drumului de mare viteză, autostradă sau drum expres, va fi luată în perioada următoare după realizarea unui studiu de trafic.


Intră acum și în grupul de