Slabiciunile umane, prezentate intr-o expozitie de caricatura


Intră acum și în grupul de

Caricaturista Paula Şalar a reuşit să descreţească frunţile sucevenilor, prezentându-le o expoziţie de caricatură intitulată “Lanţul slăbiciunilor umane”. La vernisaj, care a avut loc joi seara la Muzeul de Ştiinţele Naturii, au participat şi subprefectul Sucevei, Angela Zarojanu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie.

Invitatul special al evenimentului a fost Cristian Topan, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Caricatură şi al Uniunii Caricaturiştilor din România, care a apreciat expoziţia Paulei Şalar ca fiind o expoziţie remarcabilă, a contrastelor, cu un deosebit talent educativ. Cristian Topan a mai spus că artista are o naraţiune grafică cu totul specială, nu foloseşte stereotipuri iar tehnicile mixte pe care le foloseşte la realizarea lucrărilor sporesc expresivitatea caricaturilor.

Caricaturista Paula Şalar s-a declarat mulţumită de faptul că la deschiderea expoziţiei “atmosfera a fost plăcută” şi le-a urat celor prezenţi ca la plecarea de la Muzeul de Ştiinţele Naturii să ia cu ei măcar un zâmbet, semn că artista a reuşit să-i facă pe suceveni să uite pentru câteva momente de problemele cu care se confruntă în această perioadă România.

Expoziţia “Lanţul slăbiciunilor umane” este una deosebită, beneficiază de o abordare originală şi reuşeşte să rămână în mintea privitorului datorită mesajului lucrărilor, care este foarte bine conturat cu ajutorul tehnicilor pe care artista suceveancă le foloseşte, cum ar fi aplicaţiile unor obiecte pe lucrări, detalii care sporesc valoarea caricaturilor.


Intră acum și în grupul de