Acasă Exclusiv Șase spitale din județul Suceava vor primi fonduri de aproape 3 milioane...

Șase spitale din județul Suceava vor primi fonduri de aproape 3 milioane de lei de la Ministerul Sănătății pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că șase spitale din județul Suceava se află în lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a autorităților publice locale cărora Ministerul Sănătății le va aloca fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți.

Ea a spus că prin OMS nr.947/18.06.2021 s-a aprobat lista spitalelor care vor beneficia de fonduri pentru aceste dotări, unităților spitalicești din județul Suceava urmând să le fie alocată în total suma de 2 930 000 lei.
Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ar urma să primească în total suma de 1 613 000 lei pentru dotarea cu 4 incubatoare închise standard, 10 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc și 2 incubatoare deschise tip masă de reanimare.



Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc ar urma să primească suma de 167 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard și 1 incubator hibrid închis-deschis și pentru transport intraspitalicesc, iar Spitalului municipal Rădăuți îi va fi alocată suma de 641 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard, 4 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc și cu 1 incubator deschis tip masă de reanimare.

Spitalului municipal Fălticeni ar urma să-i fie alocate fonduri în valoare totală de 381 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard, 2 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc, un incubator deschis performant  și 1 incubator deschis tip masă de reanimare, iar Spitalul orășenesc Gura Humorului și Spitalul municipal Vatra Dornei vor primi fonduri de câte 64 000 de lei pentru dotarea cu câte 1 incubator închis standard și câte 1 incubator deschis tip masă de reanimare.

Băncilă a precizat că unitățile nominalizate în anexa acestui ordin al MS au fost informate pentru realizarea cu celeritate a demersurilor necesare
pentru încheierea contractelor subsecvente cu societățile prevăzute în
acordurile-cadru, cu respectarea condițiilor prevăzute în aceste
acorduri și a tipurilor de incubatoare alocate.
Ea a mai spus că, în conformitate cu legislația în vigoare,
unitățile sanitare cu paturi din rețeaua sanitară a autorităților
administrației publice locale trebuie să suporte 10 la sută din valoarea
incubatoarelor pentru nou-născuți.

De menționat este că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat în data de în cursul lunii iunie 2021 ordinul prin care se aprobă lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, precum și a spitalelor din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți, în anul 2021.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, pentru spitale din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății sunt alocate fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți în valoare totală de 21.203.000 de lei, iar pentru spitale din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale, fonduri în valoare totală de 52.811.000 de lei.

„Aceste fonduri vor fi utilizate anul acesta de către spitalele beneficiare numai pentru achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți prin încheierea de contracte subsecvente în baza unor acorduri cadru din 2020, respectiv 2021”, se arată în comunicatul de presă al MS.

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version