Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Spitalul Județean Suceava este „liber de Covid” și ne dorim ca să funcționeze și la capacitatea maximă. Acum spitalul are disponibile circa 600 de paturi din totalul de 1200


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că Spitalul Județean Suceava poate fi considerat „liber de Covid” arătând că mai sunt internați doi pacienți cu această patologie.

Barbă, care are în atribuții coordonarea SJU Suceava, a spus că acum se pregătește ca și Secția de Boli Infecțioase, unde sunt acum internate cazurile de Covid, să poată trata și alte patologii decât Covid-19 și că se fac demersuri în acest sens.

„O veste bună este că toate secțiile care funcționau înainte de pandemie și-au reluat activitatea. Ar putea fi o formulare că Spitalul Județean Suceava este liber de Covid”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că deși toate secțiile funcționează, spitalul nu funcționează încă cu toate cele 1200 de paturi pe care le are, ci la jumătate din capacitate.

„Restricțiile actuale limitează numărul de paturi pentru că trebuie să existe o anumită distanță între paturi”, a spus Barbă.

El a menționat că a discutat cu conducerea spitalului și urmează ca în perioada următoare să facă o solicitare pentru a crește la maximum capacitatea e internare, dacă este posibil, un răspuns urmând să fie oferit de DSP Suceava.

„Ne dorim să ne reluăm activitatea și la capacitatea maximă”, a spus Barbă care a precizat că Ambulatoriul de specialiate este deja funcțional la capacitate.

Totodată, vicepreședintele CJ Suceava a spus că autoritățile județene continuă investițiile în principala unitate spitalicească din județ.

Astfel, se estimează că la sfârșitul lunii septembrie să fie dat în folosință heliportul pentru ca pacienții care au nevoie de transport aerian să beneficieze de această facilitate.

De asemenea, se lucrează la Centru de radioterapie și se estimează că în toamnă ar putea fi funcțional, investiția fiind însă una privată.

Consiliul Județean Suceava a continuat investițiile pentru aducerea utilităților la blocurile ANL unde vor fi locuințe de serviciu pentru personalul medical al SJU Suceava, a mai spus Barbă.

Mai mult, în această vară se lucrează și la realizarea unei căi de acces pentru ambulanțe care să facă legătura cu Secția de Oncologie și centrul de radioterapie.

Totodată, în curtea spitalului vechi urmează să fie construite și cele două noi spitale, de copii și de boli infecțioase, a precizat vicepreședintele CJ Suceava care a menționat că lucrările vor fi executate de Compania Națională de Investiții și că în prezent se desfășoară licitația pentru realizarea documentațiilor tehnice, fiind înscrise în competiție cinci firme.


Intră acum și în grupul de