Arhitectul Sînziana Râșca dezamăgită că nu se acceptă concurs de soluții pentru modernizarea Parcului Șipote: Avem un singur Parc Șipote, iar dacă reușești să strici o asemenea suprafață, o strici pentru totdeauna, pentru toate generațiile următoare


Intră acum și în grupul de

Reprezentanta societății civile din cadrul Comisiei Tehnice pentru Parcul Șipote, arhitecta Sînziana Râșca se declară  dezamăgită de experiența avută în cadrul acestei acțiuni de stabilire a modului în care se modernizează Parcul Șipote și că susține că tot ce s-a întâmplat până acum îi lasă un ”gust amar”, gândindu-se foarte serios, ca după data de 16 august 2021, să se retragă.

”Acest proiect  îmi lasă un gust foarte amar și nu știu dacă pe viitor mă mai angajez în așa ceva, având în vedere, toate părțile negative”, a declarat aceasta în cadrul emisiunii Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina.

Dezamăgirea acesteia fost alimentată și de poziția avută de unele partide politice în ultima ședință de Consiliu Local.

”Eu m-am așteptat mult mai mult, la susținere pe tema de concurs. Pentru că este un singurul Parc Șipote pe care îl avem, pentru că este cel mai mare parc din oraș și dacă nu facem cum trebuie treaba asta, nu se va mai face niciodată. Dacă reușești să strici o asemenea suprafață, o asemenea avuție până la urmă pe care o avem, o strici pentru totdeauna, pentru toate generațiile următoare. Mă așteptam să fie mult mai susținută această temă de concurs de soluții ca să știm că vom avea cea mai bună soluție, și am fost foarte, foarte dezamăgită de discuția și contrele care s-au întâmplat în ultima ședință de Consiliu Local. Eu nu sunt membră nici unui partid, nu am nici o culoare politică, îmi doresc să văd cea mai bună soluție aleasă pentru Parcul Șipote”, a spus Sînziana Râșca.

Întrebată dacă regretă că a intrat în acest proiect, arhitecta Sînziana Râșca a spus că nu-i pare rău că s-a implicat să fie o voce a cetățenilor, dar că nu poate spune același lucru pentru modul în care a fost tratată.

„Pentru stresul prin care am trecut și toate mizeriile aduse la adresa mea, îmi pare rău (că s-a implicat n.r.). Pentru ce fac și pentru interesul pe care îl pun acolo și prin faptul că încerc să adun vocile cetățenilor Sucevei și să mă asigur de reprezentativitatea lor acolo, asta nu îmi pare rău. Cred că mai mulți oameni ar trebui să ia atitudine și să se implice în acest gen de procese ca să fim siguri că se fac lucrurile O.K.”, a conchis Sînziana Râșca.


Intră acum și în grupul de