Termenul de 16 august impus pentru tema de proiectare pentru amenajarea Parcului Șipote este nerealist, consideră arhitectul sucevean Sînziana Râșca: E perioadă de concedii și va fi greu să aduni toată comisia pentru asta


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Sînziana Râșca, a declarat, vineri, la Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina că termenul de 16 august 2021, impus Comisiei Tehnice pentru tema de proiectare în cazul amenajării Parcului Șipote este unul nerealist, în condițiile în care în această perioadă mulți membri Comisie vor avea concedii.

”Termenul este de 16 august, în condițiile în care este mijlocul verii, lumea merge în vacanță. Este foarte greu să aduni o comisie și să te aștepți să aduni 11 oameni în mijlocul verii, să lase viața personală doar pentru asta”, a declarat Sînziana Râșca.

”Eu sper că odată ce ei anunță că vor să facă cât mai repede și cât mai profesionist, sper să se și implice, să nu aștepte să primească de-a gata aceste lucruri, de la niște oameni care lucrează voluntar. Ieri, în ședință, am auzit la un moment dat că « membrii comisiei vor munci pe brânci până în august să livreze o temă de proiectare». Trebuie să înțelegem și partea asta de voluntariat, noi avem experiență, vrem să ne implicăm, deja punem foarte mult din timpul și banii noștri în acest proces dar, cei care sunt cu adevărat plătiți, ar trebui să facă partea asta care este consumatoare de timp, dar care nu necesita un grad mare de expertiză, atât timp cât deciziile s-au luat de noi în comisie”, a explicat arhitectul sucevean.

Referitor la prelungirea termenului limită, Sînziana Râșca a precizat că speră ca tema să fie stabilită până la mijlocul lunii septembrie.

„Ni s-a spus că putem să primim o prelungire, dar eu sper totuși să avem gata tema până la mijlocul lui septembrie, când lumea se mai întoarce din concedii, ca să putem face partea de finalizare. Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare, în jur de 15 iulie, prima întâlnire după această ședință. Va fi o întâlnire mixtă cum au fost toate întâlnirile Comisiei până acum, care s-au desfășurat foarte bine cu excepția faptului că au fost foarte rare întâlnirile. Am sugerat la un moment dat să ne întâlnim puțin mai des ca să facem progres, dar nu s-a reușit”, a mai spus Sînziana Râșca.


Intră acum și în grupul de