Consilieri locali și părinți vor dezbate dacă la Sf. Ilie se construiește o nouă școală cum a decis Consiliul Local sau va fi renovată actuala școală. În ambele situații, școala din Sf. Ilie nu va putea fi deschisă în toamna acestui an


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul comunei Șcheia, Ion Cristinel Burac(PSD), consilierul local PMP Dan Cristurean și consilierul local USR PLUS Daniela Ionela Hapurne și-au exprimat, nemulțumirea față de modul în care a acționat primarul comunei, Vasile Andriciuc(PNL) în legătură cu proiectul de reconstrucție a unei noi școli gimnaziale în satul Sf. Ilie.

Prezenți în emisiunea Analiza de Seară de la News Bucovia aceștia s-au arătat contrariați de deciziile „haotice” ale primarului și îi invită pe părinți la o dezbatere în acest sens.

”Noi, Consiliul Local ne dorim să facem o școală nouă. Bugetul pentru acest lucru l-am realizat, ni s-a prezentat o sumă de bani. Am făcut o Hotărâre de Consiliu Local, pentru suma de 3 milioane de lei, pentru o școală nouă, aici, pe locația asta. 3 milioane de lei am alocat pentru început ca până la sfârșit de an să reușim să scoatem avizele, autorizațiile, documentația. Am zis să avem o sumă de bani, iar apoi mai bugetăm. Noi avem o hotărâre de Consiliu Local ce trebuie dusă la îndeplinire”, a explicat Cristinel Burac, viceprimarul comunei Șcheia.

Alba/Neagra în comuna Șcheia pe nervii părinților și ai profesorilor – Uite școala, nu e școala!

Alba/Neagra în comuna Șcheia pe nervii părinților și ai profesorilor – Uite școala, nu e școala! Analiza de Seară de la școala părăsită de luni bune de la Șcheia (Sf.Ilie)

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 13 iulie 2021

Consilierul local USR PLUS, Daniela Ionela Hapurne spune că situația este cu totul confuză, având în vedere că există o Hotărâre de Consiliul Local din data de 29 iunie 2021, iar primarul a informat în 8 iulie că nu ar fi bani pentru construcția școlii.

”Hotărârea de Consiliu Local am dat-o pe 29 iunie, iar adresa în cauză a fost dată pe 8 iulie, nici bine, după o săptămână și un pic. Banii au fost bugetați, noi am alocat suma de bani necesară și considerăm că nu își avea rostul acea adresă. Doamna director a școlii, din ce am înțeles, la început ar fi fost de acord cu demolarea și construirea unei clădiri noi, dar atunci când am fost prezenți noi, pe data de 9 iulie,  la acea ședință, ne-a spus că nu ar mai fi de acord. Și-ar dori de fapt renovarea școlii, deoarece timpul ar fi prea lung pentru construcția unei noi școli, și nu este sigură că vor fi alocați acești bani, deci nu are o siguranță”, a spus Hapurne Daniela.

Dan Cristurean, consilier local PMP,  a adăugat că a fost prezent pe data de 12 iulie 2021, la ședința de Consiliu Director unde s-au discutat toate aceste aspecte.

”Personal, am fost în data de 12 iulie 2021, în ședința de Consiliu Director când s-a votat dacă școala va fi demolată sau nu și le-am prezentat alături hârtia pe care am primit-o din primărie, unde se specifica clar că nu avem fonduri pentru o construcție nouă. Nu am înțeles de ce pentru o renovare sunt bani și pentru construcție nouă, nu”, a declarat acesta.

De asemenea, acesta a mai spus că cei de la PSD au făcut o plângere penală, pentru declarație mincinoasă.

„Odată ce există o Hotărâre de Consiliu Local, primarul este responsabil să o ducă la îndeplinire. Această Hotărâre spune destul de clar, sa votat cu 12 voturi pentru și 5 împotrivă să se demoleze școala”, a spus Cristurean.

În tot acest context, se fac foarte multe promisiuni și toate fără o bază certă, iar cu privire următoarele investiții în această școală, lucrurile par și mai complicate.

”Garantat, copiii nu vor intra la toamnă în această clădire chiar dacă profesorilor li s- spus acest lucru. Eu nu îmi asum riscul ca un copil să pățească ceva și apoi să fim trași la răspundere” a spus consilierul local USR PLUS, Hapurne Daniela.

Asumarea unei termen nerealist pentru construcție, de peste cap și planurile părinților.

”Părinții au fost induși în eroare prin ce li s-a spus,  că în 5 ani de zile nu vor avea școală. Văd blocuri cu 10 etaje, făcut la un kilometru mai în față, într-un an a fost gata. Toate acestea pentru că au fost bani și a fost voință, în cazul nostru avem bani și nu avem voință” a declarat Dan Cristurean.

”Vreau să fac un apel, la toți părinții care au copii, la școala din Sf. Ilie să ne întâlnim sâmbătă la ora 18:00,  ca să hotărâm soarta acestei școli. Noi avem nevoie de susținerea lor”, a spus viceprimarul.

El a arătat că locuitorii sunt foarte supărați pentru că totul este neclar în comună.

„Atunci când  te duci la domnul primar și îl informez începe să țipe, te scoate afară din primărie. Nu duce nimic la îndeplinire din ce hotărăște Consiliul Local. Dacă am trage toți să facem o școală nouă, să ne ajute și domnul primar,  vă garantez că în doi ani școala este gata, dar fără să se pună piedici”, a conchis Ion Cristinel Burac, viceprimarul comunei Șcheia.


Intră acum și în grupul de