VIDEO//Dr. Monica Terteliu : Varianta Delta, cu siguranță va veni și la noi și va fi dominantă. Vaccinarea rămâne singura soluție. A înăspri măsurile de siguranță pentru o populație care deja are în spate un trecut cu aceste restricții este destul de greu de crezut


Intră acum și în grupul de

Medicul sucevean Monica Terteliu, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava consideră valul al patrulea al pandemiei de Covid-19, despre care se tot vorbește în ultima perioadă, trebuie să găsească sucevenii pregătiți.

”Într-adevăr, fiind vorba de un virus, acesta are o anumită ritmicitate, iar acest aspect presupune, așa cum știm și de anul trecut, o creștere a numărului de cazuri în sezonul rece. De aici și această premoniție că va veni valul patru”, a declarat dr. Terteliu, joi, la Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina.

Varianta Delta a coronavirusului va fi predominantă în lunile următoare, și tocmai apariția acestor tulpini din ce în ce mai rezistente ar trebuie să ne îngrijoreze, consideră medicul sucevean.

”Varianta Delta este mult mai contagioasă decât celelalte variante ale virusului și de aici putem să ne gândim că va urma acest val patru, deoarece această variantă, care circulă deja în alte țări, cu siguranță va veni și la noi și va fi dominantă”, a declarat dr. Monica Terteliu.

Șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava a accentuat faptul că vaccinarea rămâne singura soluție viabilă pentru a trece cu bine de următorul val pandemic.

”Întotdeauna este bine să fii cu un pas înainte și lucrul acesta l-am învățat, din păcate, printr-o experiență poate mai puțin fericită, la care a fost supusă Suceava. Vaccinarea rămâne singura soluție, pentru că a înăspri măsurile de siguranță și distanțare socială pentru o populație care deja are în spate un trecut cu aceste restricții, este destul de greu de crezut. În aceeași măsură și partea economică este cea care pune o presiune destul de mare pe noi, pe personalul medical, pentru că și aceasta trebuie să meargă, țările trebuie să revină la ceea ce au fost și atunci într-adevăr trebuie să ne pregătim. Totul depinde de cum ne va găsi pregătiți, și această pregătire începe prin vaccinare”, a spus medicul sucevean.

Spitalul Județean de Urgență Suceava este pregătit pentru valul patru, a asigurat dr. Monica Terteliu care a adăugat că de acum  se așteaptă și o revenire și refacere a personalul medical.

”Așteptăm acum să ne refacem și forțele în ceea privește și personalul medical. Mă refer aici, atât la asistente cât și la infirmiere, dar mai ales la doctori din specialitățile care au avut de suferit, cum este și specialitatea mea, boli infecțioase, dar să nu uităm nici de colegii mei de la Terapie Intensivă sau Pneumologie, care au dus tot greul acestei pandemii. Trebuie să ne refacem, trebuie să ne reinventăm, dacă se poate spune așa, astfel încât să nu ne găsească nepregătiți acest val patru”, a adăugat dr. Monica Terteliu.


Intră acum și în grupul de