VIDEO//Deși închis oficial, drumul DN 17 B este în continuare folosit de șoferi care se aventurează prin zona alunecării de teren. Nu a fost avansată o estimare privind reluarea circulației pe acest drum


Intră acum și în grupul de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat, joi dimineața, că drumul DN 17 B rămâne în continuare închis, dar reporterul News Bucovina a constatat că sunt autovehicule care traversează zona afectată.

Potrivit unui reprezentant al SDN Câmpulung Moldovenesc prin zonă mai circulă, în special, riveranii.

Urmează ca pe porțiunea unde s-a înregistrat alunecarea de teren să fie efectuate lucrări de consolidare a versantului pentru repunerea în siguranță a drumului.

Deocamdată nu există vreo estimare a perioadei în care drumul ar putea redeschis.

Drumul a fost închis după ce în noaptea de 23 spre 24 august s-a produs o alunecare de teren și ulterior au urmat noi căderi de pietre de pe versant.

Recomandarea pentru conducătorii auto rămâne aceea de evitare a sectorului afectat și de folosire a rutelor alternative.

Grupul tehnic de management al riscului „alunecări de teren” convocat de CJSU Suceava a făcut publice, joi, rutele alternative ce pot fi folosite până când se va restabili starea de normalitate pe DN 17 B unde evoluează o alunecare de teren.


Intră acum și în grupul de