Consilierul local Ovidiu Hrițcu: Vrem să încurajăm mersul cu autobuzul și mă gândesc deja la o serie de proiecte astfel încât sucevenii să mai lase mașinile acasă, să folosească transportul public și să nu ne mai aglomerăm în trafic


Intră acum și în grupul de

Introducerea sistemului de e-ticketing pentru transportul public local în Municipiul Suceava, nu va conduce la disponibilizări în rândul personalului din cadrul TPL Suceava, ci la restructurări, a dat asigurări, consilierul local PNL, Ovidiu Paul Hrițcu, prezent joi, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

”Posturile de casier pe autobuze, după introducerea procesului de e-ticketing, vor fi restructurate tot în cadrul TPL. Vom avea nevoie de personal care să asigurare controlul, totodată vom avea nevoie de personal pentru autobaza electrică, din Burdujeni, acolo unde în proporție de 95% lucrările sunt gata. Atât eu, cât și domnul primar și domnul viceprimar am tot repetat acest lucru, am avut discuții în cadrul TPL, nu va exista o disponibilizare, ci o restructurare”, a declarat consilierul local Ovidiu Hrițcu.

El spune că aceste stații de e-ticketing vor fi funcționale în municipiul Suceava de la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie și că mai sunt așteptate încă 15 autobuze electrice.

„Se lucrează intens la implementarea acestei facilități și așteptăm acum și restul autobuzelor mari care trebuie să ajungă. 15 autobuze trebuie să mai sosească în municipiul Suceava, însă datorită cererii foarte mari și mai ales că a fost și  o criza a acumulatorilor electrici, aceste autobuze vor ajunge în iulie-august 2022”, a transmis consilierul local.

Despre utilitatea noilor stații de autobuz din Suceava, Ovidiu Paul Hrițcu, a declarat că ”noile stații de autobuz sunt foarte utile”.

„Atunci când vor exista și  stațiile de e-ticketing îți vei putea procura biletul, va exista și o aplicație mobilă prin care vei vedea în cât timp va sosi autobuzul, de asemenea ai doua mini porturi USB, prin care poți să îți încarci telefonul, sunt moderne, sunt noi, sunt asemănătoare cu cele de la Cluj sau de la Iași”, a explicat consilierul local.

El reamintește promisiunea primarului că odată cu implementarea proiectului „Sistem integrat de transport public, ecologic în municipiul Suceava”, va scădea și prețul unei călătorii.

„În principiu, domnul Ion Lungu, a promis că prețul unui bilet va scădea, dar vom ști sigur după implementarea finală a acestui sistem de e-ticketing, să vină și restul autobuzelor electrice. Dacă vor scădea și costurile, va scădea și prețul biletului”, declarat Ovidiu Hrițcu, consilier local PNL.

În vederea fluidizării traficului din orașul Suceava, o soluție identificată de consilierul local PNL, o reprezintă folosirea mijloacelor de transport în comun, ori de câte ori avem ocazia.

„Noi chiar vrem să încurajăm mersul cu autobuzul. Eu mă gândesc deja la o serie de proiecte în acest sens, astfel încât sucevenii să mai lase mașinile acasă și să folosească transportul public local și să nu ne mai aglomerăm în trafic”, a mai declarat consilierul local Ovidiu Paul Hrițcu.


Intră acum și în grupul de