Fostul prefect Iulian Cimpoeșu recunoaște că „șmecheri cu avocați” fac ce vor și apoi îți râd în nas pentru că instituțiile, deși au legea de partea lor, pierd procese pentru că nu au fonduri ca să angajeze case de avocatură


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Iulian Cimpoeșu a declarat, vineri, în cadrul emisiunii „Subiectul zilei” de la News Bucovina că multe dintre problemele semnalate și care ar trebui soluționate de instituții ale statului rămân nesancționate pentru că instituțiile nu au fonduri pentru reprezentare corectă în instanțele de judecată.

„Instituțiile statului nu dispun de fonduri pentru reprezentare în instanță cu nu știu ce case de avocatură și pierd procesele deși legea e de partea lor”, a spus fostul prefect.

Întrebat dacă „șmecherii” pot face ce vor dacă au avocați el a răspuns: „Fac ce vor și apoi îți râd în nas”.

El a arătat că asemenea situații sunt și în cazul sesizărilor Inspecției de Stat în Construcții și că chiar el a trecut printr-o situație de acest gen.

„Eu am trecut prin asta. Și eu am bloc construit lângă casă”, a spus Cimpoeșu.

El a apreciat că dacă măcar un sfert din politicienii României gândesc, cumva, constructiv se vor putea schimba simțitor lucrurile.

„Multă lume crede că prefectul intră undeva, dă cu pumnul în masă și se rezolvă problemele. E departe de asta”, a recunoscut fostul prefect.

Iulian Cimpoeșu – NOUL fost prefect al județului Suceava la Subiectul Zilei

Iulian Cimpoeșu – noul FOST prefect al județului Suceava la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 9 septembrie 2021

El a spus că nu este clar nici ce instituții conduce prefectul, potrivit legislației.

„Am primit o listă cu vreo 50 de instituții deconcentrate. În Constituția României și în Codul Administrativ scrie negru pe alb că prefectul conduce instituțiile deconcentrate. Nu le coordonează, ci le conduce, dar mai bine de jumătate din aceste instituții nu sunt deconcentrate și nu răspund în fața Prefecturii. Am cerut o listă clară de la minister care sunt, într-adevăr, acele instituții deconcentrate. Nu am primit nici până acum această listă”, a mai spus Cimpoeșu.

Fostul prefect a arătat că este nevoie de schimbări de legislație pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.


Intră acum și în grupul de