Vremea nu tine cu sucevenii la sarbatoarea orasului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, s-a arătat total dezamăgit de vremea ce se înregistrează în aceste zile în judeţul Suceava. “De când sunt eu primar nu s-au mai întâlnit aşa zile de Hram”. Afirmaţiile au fost făcute de edilul-şef sucevean miercuri seară la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava unde a venit împreună cu soţia sa pentru a împărţi sarmale şi apă minerală pelerinilor.

Gestul familiei Lungu a devenit deja o tradiţie a sărbătorilor municipiului după ce de aproape 6 ani, Ion şi Luminiţa Lungu vin în întâmpinarea pelerinilor cu merinde şi apă.

Anul acesta, conform declaraţiilor făcute de primarul Sucevei, au fost pregătite aproape 5000 de sarmale şi peste 500 de litri de apă minerală.

Ion Lungu s-a arătat însă dezamăgit de vremea de afară care a subţiat simţitor numărul credincioşilor care au venit să se închine la Sfintele Moaşte şi a spus că asemenea sărbători nu s-au mai înregistrat de 20 de ani încoace. În plus, administraţia publică locală a luat măsuri suplimentare pentru protejarea pelerinilor de frig şi ploaie.

“Vremea este foarte urâtă şi rece, de aceea am luat măsura ca oamenii care nu sunt din oraş să fie cazaţi la sala de sport a Scolii nr. 9 din Obcini. Ei vor fi transportaţi de la mănăstire cu ajutorul microbuzelor, iar la sala de sport le va fi asigurată o gustare şi apă, iar dimineaţă toţi doritorii vor fi aduşi înapoi la slujbă”, a conchis Lungu.

În ciuda vremii neprielnice, şi anul acesta au sosit încă de miercuri mulţi pelerini dornici să participe la slujbele oficiate cu ocazia Hramului Sucevei cei mai mulţi dintre ei fiind din Bistriţa, Maramureş şi Botoşani.


Intră acum și în grupul de