Primarul Adrian Popoiu: Două investiții cu fonduri europene în domeniul educației realizate în Siret, de la Grădinița „Luminița” și de la Colegiul „Lațcu Vodă” vor fi exemple de bune practici pentru alte administrații din țară


Intră acum și în grupul de

Două investiții importante pentru Siret vor fi gata până la finele acestui an, a anunțat luni, Adrian Popoiu, primarul orașului Siret în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

”Proiectele care vor fi terminate anul acesta sunt proiectele începute în anul 2018 și aici mă refer la reabilitarea și modernizarea Grădiniței ”Luminița” și la dotarea cu echipamente, înființarea de laboratoare, ateliere și un amfiteatru la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă””,  a declarat primarul Adrian Popoiu.

La Grădinița ”Luminița” lucrările sunt avansate și în curând copiii din Siret se vor putea bucura de noile condiții.

”În momentul acesta mai avem foarte puțin de lucru, sperăm noi ca în luna noiembrie să încheiem toate lucrările și să semnăm procesul verbal de terminare și să mutăm copiii și educatorii în corpurile care au fost renovate. Sunt spații moderne, la standarde europene”, a spus primarul orașului Siret.

Lucrările de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” sunt și acolo aproape de final, clădirea este aproape gata.

”Acum suntem în licitație cu acele dotări specifice pentru atelierele de mecanică și textile. Sperăm ca într-o lună sau două luni maximum să avem toate datările”, a completat primarul.

Atât Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, cât și Ministerul Educație vor că aceste două proiecte și fie preluate ca exemple de bune practici și implementate și în alte unități administrativ-teritoriale din țară.

”Aceste două proiecte, vor fi date de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est de la Piatra Neamț, ca exemple de bune practici pentru celelalte proiecte care sunt acum în derulare prin Programul Operațional Regional. Și cei de la Ministerul Educației au spus că proiectul de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” este unul inovativ și ar vrea să fie multiplicat și la nivelul altor administrații locale. Practic, în cadrul Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, se dorește implementarea atât a învățământului dual cât și a celui profesional. Elevii vor avea deprinderi, astfel încât, după terminarea studiilor,  să poată lucra într-o unitate economică de profil”, a declarat Adrian Popoiu.

Tot la capitolul investiții din zona educațională, primarul orașului Siret a amintit de Parcul științific și tehnologic East European Border, care urmează să fie construit.

”Contractul pentru acest proiect a fost semnat în decembrie 2020, s-au făcut toate licitațiile până în acest moment, avem proiectant, avem constructor, sperăm noi ca de la începutul anului viitor, această investiție să prindă contur. Noi ne dorim că acest Parc științific să devin atractiv”, a transmis primarul Adrian Popoiu.


Intră acum și în grupul de