Alianța Franceză Suceava lansează un proiect de formare în domeniul gastronomiei franceze. Sanda Maria Ardeleanu: Vom avea o linie de evenimente pe această temă în colaborare cu formatori din spațiul francofon specializat în domeniul gastronomiei


Intră acum și în grupul de

Alianța Franceză din Suceava va continua și în acest an seria evenimentelor și proiectelor pentru comunitate, iar o noutate este că va exista și o serie de sesiuni de formare în domeniul gastronomiei, a declarat prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, invitată în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

„Ne dorim să fim profund implicați în mișcarea turismului din Bucovina. Ne dorim să formăm în domeniul turismului, de exemplu, în domeniul gastronomiei. Vom avea o linie de evenimente pe această temă în colaborare cu Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, cu școlile și liceele de profil, toate acestea în colaborare cu formatori din spațiul francofon specializat în domeniul gastronomiei”, a explicat Sanda Maria Ardeleanu.

Propunea celor care au propus acest proiect este să aducă cele două bucătării, atât cea franceză cât și cea din bucovineană, împreună.

Devine Franceza a doua limba străină vorbita in pensiunile din Bucovina?

Devine Franceza a doua limba străină vorbita in pensiunile din Bucovina? Prof. univ. Sanda Maria Ardeleanu este Exclusiv la Miezul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 13 ianuarie 2022

„Ne dorim ca cele două bucătării să se întâlnească și să vedem ce va rezulta. Dorința mea este să rezulte, în marile restaurante din Bucovina  și nu numai, meniuri în limba franceză. Acestea lipesc cu desăvârșire și de multe ori am fost puși în situația ușor stânjenitoare de a răspunde la întrebarea de ce nu există și varianta în limba franceză. Lansez pe calea aceasta o invitație tuturor celor care doresc ca, prin Alianța Franceză de la Suceava, să realizăm traduceri ale meniurilor din restaurante, pensiuni”, a spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

Ea a menționat că cel care se va ocupa de acest proiect și de formare va fi Pascal Garnier, francezul care locuiește de peste 20 de ani în Putna.

„Colaboratorul nostru pe această temă este un francez care stă de peste 20 de ani în Bucovina și este vorba despre cunoscutul Pascal Garnier. Acesta va fi cel care se va ocupa de formarea din domeniul gastronomiei și de această acțiune puternică în plan turistic”, a mai spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de