Acasă Exclusiv Din lipsa banilor, pensionarii suceveni citesc presa la Biblioteca Bucovinei

Din lipsa banilor, pensionarii suceveni citesc presa la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” oferă sucevenilor posibilitatea de a beneficia de informaţie gratuit. Astfel, la secţia periodice, vin zilnic oameni cu venituri mici, în special pensionari, pentru a citi ziarele locale, centrale, precum şi revistele culturale, politice sau economice. Sala de lectură deţine de asemenea 730 de titluri de seriale şi periodice curente retrospective.

Pe lângă acestea, Biblioteca Bucovinei pune la dispoziţia celor interesaţi şi o sală dotată cu calculatoare unde oamenii au acces gratuit la internet.



O priză deosebită la public o are secţiunea juridică unde se poate citi Monitorul Oficial şi secţia de arte. Sala de lectură a acestei secţii pune la dispoziţia utilizatorilor materiale aflate pe suport electronic (CD, DVD) pentru lucrări muzicale, albume, monografii, tratate, turism cultural, documentare sau filme artistice.

Biblioteca deţine totodată şi o sală destinată evenimentelor, de tipul: lansări de carte, prezentări, conferinţe, colocvii, simpozioane sau cursuri.

Pentru a avea acces la toate aceste utilităţi, primul pas pentru cei interesaţi este de a-şi face un permis pentru care sunt obligaţi să achite o sumă, în funcţie de statutul deţinut (salariat, elev, profesor, pensionar, şomer). Odată intraţi în posesia permiselor, sucevenii pot realiza împrumuturi bibliotecare, accesul fiind asigurat în toate secţiile bibliotecii.

Totodată, la Biblioteca Bucovinei sunt organizate periodic manifestări culturale, cea mai recentă fiind Expoziţia de carte şi fotografie “Traian Vuia”, care poate fi vizitată până pe 15 septembrie a.c. Pe lângă aceasta, publicul sucevean se poate delecta şi cu expoziţiile de carte românească – Alexandru Graur, sau cu Expoziţia “Regina Maria”, ambele lansate săptămâna trecută în cadrul Campaniei “România vorbită frumos”.

“Acest gen de activităţi culturale se organizează şi la bibliotecile europene şi ajută la creşterea prestigiului unităţii”, a declarat scriitoarea Angela Furtuna, responsabil cu relaţii publice în cadrul Bibliotecii Bucovinei.

Toamna aduce şi alte evenimente ce vor fi găzduite de Biblioteca “I. G. Sbiera”. Astfel, în data de 10 septembrie, la ora 17.00, vor fi înmânate premiile “Crucea lui Ştefan cel Mare” de către Societatea Culturală “Ştefan cel Mare din Bucovina”, urmând ca pe 24 septembrie, ora 11.00, să aibă loc vernisajul expoziţiei “Alexandru Stoica” şi tot în aceeaşi zi, între orele 10.00-18.00 să se organizeze “Salonul literaturii române din Bucovina”, ediţia a VII-a.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version