Rochii de mireasa la pret de criza in Bazarul sucevean


Intră acum și în grupul de

Rochiile de mireasă expuse la chioşcurile din Bazarul din Lunca Sucevei fac concurenţă celor din marile magazine din municipiu. Şi asta cel puţin din punct de vedere al preţurilor mult mai mici, care, pe timp de criză, fac din ce în ce mai tare cu ochiul viitoarelor mirese.

Astfel, dacă în bazar cea mai ieftină rochie de mireasă se vinde începând cu preţul de 350 lei, în magazine cea mai ieftină rochie o găsim în jurul sumei de 1500 lei. De asemenea, cea mai scumpă rochie vândută în bazar ajunge până la 1000-1500 lei, pe când în magazinele din municipiu cea mai scumpă rochie expusă se găseşte la preţul de 2100 euro. Dacă viitoarele mirese sunt dispuse să ofere un preţ mai mare pentru calitatea ridicată a materialelor folosite, acestea au posibilitatea de a-şi alege viitoarea ţinuta prin intermediul unui catalog pus la dispoziţie de magazine. În acest caz, rochia se poate vinde şi cu suma de 6000 de euro, în funcţie de cerinţele şi pretenţiile clientelor.

Situaţia este aceeaşi şi în cazul costumelor de mire, cel mai ieftin costum din bazar având ca preţ de pornire suma de 350 lei, respectiv 450 lei, pe când în magazinele din oraş preţul celui mai ieftin costum este de 1400 lei, respectiv 3000 de lei cel mai scump.

Deşi sezonul nunţilor se apropie de sfârşit, cele mai solicitate rochii de mireasă au fost în acest an cele formate dintr-o singura piesă, atât în bazar, cât şi la marile case de modă. Ca şi culori, miresele au preferat ivory-ul sau albul, în timp ce mirii au optat pentru costumele albe, negre sau gri. Moda s-a schimbat şi în rândul mirilor, anul acesta cerându-se în mod expres sacourile mai scurte cu două şliţuri laterale. Preţul se stabileşte în funcţie de materialele folosite la confecţionare, de model şi de firma de la care provine rochia sau costumul.

Cu toate că rochiile de mireasă din bazarul sucevean sunt aduse de la Cernăuţi, există persoane care preferă să meargă personal până acolo pentru a-şi achiziţiona costumaţia pentru nuntă. “Am preferat să îmi cumpăr materialele necesare confecţionării rochiei de mireasă din bazarul de la Cernăuţi, deoarece consider că produsele au o calitate mult mai bună, oferta de acolo este mult mai mare, iar marfa este mai frumoasă, însă nu neaparat mai ieftină decât la Suceava. Materialele sunt aduse şi din Dubai, Franţa sau Anglia”, a declarat pentru NewsBucovina R.M., de profesie economist.

Însă, odată cu criza, vânzările rochiilor şi a costumelor pentru nuntă au scăzut dramatic până şi în bazar, situaţie cu care se confruntă şi magazinele de specialitate, dar într-o măsură mai mică.


Intră acum și în grupul de