Zâmbetul a revenit pe fețele unor copii refugiați din Ucraina la Școala primară „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Maria Doncean: Dorim să-i ajutăm pe acești copii, să le oferim două mese calde pe zi și activități educative care să-i distragă de la starea cu care au venit


Intră acum și în grupul de

Opt copii refugiați din Ucraina, unii fiind și vorbitori de limba română au participat, luni, la activități educative la Școala primară „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Pentru început copiii, cu un translator alături pentru cei care nu știu limba română, au compus câte o poveste pornind de la cărți de joc, dar au și desenat sau s-au jucat cu păpuși de mână în stil mănușă.

Deși stingheri la început, copiii au intrat în jocul cadrului didactic și au început să interacționeze și chiar să zâmbească, uitând pentru moment situația prin care au trecut.

Directorul școlii, Maria Doncean a spus că dorește să-i ajute pe cei elevii refugiați să treacă de această dramă.

„Vrem să le fim alături și în școala noastră, pe lângă cei 85 de școlari ai noștri iată că ne-am lărgit familia cu încă opt copilași care, probabil, vor fi mai mulți în zilele următoare. Sâmbătă au fost doar cinci copilași, astăzi opt și ne dorim să creștem până la 12, capacitate pe care noi putem să o oferim”, a spus Doncean.

Școala dorește foarte mult să-i ajute pe acești copii, să le ofere două mese calde pe zi, activități educative care să-i distragă de la starea cu care au venit.

„Vrem să-i integrăm cât mai bine alături de copiii noștri, să introducem acea stare de normalitate pe care ei ar trebui și ne dorim să o simtă aici, la noi”, a spus directorul școlii.

Ea a subliniat că își dorește ca acești copii să vadă în angajații școlii apropiați cu care să poată colabora.


Intră acum și în grupul de