Cezar Hincu lupta pentru un loc in Consiliul Superior al Magistraturii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Curţii de apel Suceava, judecătorul sucevean Cezar Hâncu, a fost desemnat în cursul zilei de vineri drept candidatul acestei instanţe pentru Consiliul Superior al Magistraturii în timp ce candidatul Tribunalelor Suceava şi Botoşani pentru CSM a fost aleasă judecătoarea Lăcrămioara Axinte.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava, convocată vineri în vederea desemnării unui candidat pentru alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al curţilor de apel l-a desemnat pe judecătorul Cezar Hîncu drept candidat al acestei instanţe.

Dintr-un număr de 33 de voturi exprimate, 29 de voturi au fost pentru desemnarea candidaturii lui Hîncu, iar patru voturi au fost împotrivă.
Cezar Hîncu este preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Tot vineri, la sediul Tribunalului Suceava a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalelor Suceava şi Botoşani, pentru alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al tribunalelor la care şi-au depus candidatura doi judecători din Tribunalul Botoşani.

Dintr-un număr de 39 de voturi exprimate, s-a constat că 17 voturi au fost pentru Lăcrămioara Axinte, 15 voturi au fost în favoarea lui Aurel Liviu Dicu, iar 7 voturi au fost nule.


Intră acum și în grupul de