Acasă Exclusiv Proiectul “Aripi spre viitor” prinde contur (VIDEO)

Proiectul “Aripi spre viitor” prinde contur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Proiectul “Aripi spre viitor”, demarat marţi de Fundaţia „Ana” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi finanţat de Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Handicap, vizează înfiinţarea în comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a unui centru de zi pentru persoanele cu handicap.

„Acesta este deja al doilea proiect finanţat de Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Handicap”, a declarat preşedintele Fundaţiei “Ana”, Nelu Todireanu, care a precizat că primul proiect a constat în înfiinţarea a patru ateliere protejate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică din Costîna.



Scopul proiectului este acela de a îmbunătăţi scopul vieţii şi dezvoltarea reţelei serviciilor comunitare prin asigurarea de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap. Beneficiarii proiectului „Aripi spre viitor” vor fi 10 persoane cu handicap cu vârsta peste 18 ani, atât din comunitate, cât şi din Complexul de recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costîna-Mitoc.

„Valoarea proiectului este de aproximativ 382.486 lei din care contribuţia fundaţiei este de 35.000 lei. Acest proiect cuprinde un cabinet de consiliere, o cameră de recuperare şi relaxare dotată cu tot ce este necesar îndeplinirii obiectivelor ce vor fi stabilite în planul idividual de servicii pentru fiecare persoană ce va accesa serviciile centrului de zi, o cameră unde îşi vor desfăşura activităţi ce vizează dezvoltarea de abilităţi şi folosirea potenţialului latent, 3 grupuri sanitare atât pentru personal, pentru beneficiari femei şi bărbaţi.

Toate aceste obiective odată atinse, vor contribui la stimularea procesului de incluziune socială a grupului, prin efortul comun al autorităţilor publice locale şi al organizaţiilor non-guvernamentale”, a explicat Marius Boghean, şeful Complexului de Recuperare şi reabilitare Neuropsihiatrică Costîna-Mitoc şi managerul proiectului în discuţie.

El a arătat că Proiectul „Aripi spre viitor” trebuia să fie implementat în 4 luni de zile, cu începere la 1 august 2010 şi finalizare în data de 29 noiembrie 2010.

„Este un proiect pe care noi trebuia să îl implementăm în 4 luni de zile, dar având în vedere situaţia de la nivel naţional a Agenţiei Naţionale a Persoanelor cu handicap, care s-au unit şi au intrat sub Ministerul Muncii, se pare că au rămas doar două luni pentru implementarea acestui proiect. Este o perioadă scurtă dar sperăm ca acţiunea să aibă succes ca şi precedenta”, a spus Marius Boghean.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version