Traficul pe DN 2 va fi oprit parțial.  Prefectul de Suceava anunță că vor fi scoase din coloana de TIR-uri cisternele cu combustibili și se speră într-o fluidizare a traficului


Intră acum și în grupul de
FOTO:Captură video filmare dronă Răzvan Ududec

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, marți, pentru News Bucovina, că autoritățile sucevene vor aplica mai multe măsuri în încercarea de a fluidiza traficul rutier pe DN 2 între Suceava și Siret.

„Știm valorile de trafic înregistrate pe DN 2. Coloana de automarfare este la Dănilă”, a spus prefectul.

El a menționat că a discutat și cu șeful Poliției Rutiere și că s-a discutat și cu șeful Poliției de Frontieră și s-a discutat și cu partea ucraineană privind situația înregistrată.

„Se va închide parțial DN 2 astfel încă să putem scoate din coloană toate cisternele cu combustibil și să putem fluidiza și să scădem această coloană care, într-adevăr, înregistrează valori crescute”, a precizat Moldovan.

Prefectul a arătat că echipaje de poliție rutieră vor scoate din coloană cisternele cu combustibili și se va forma o coloană cu acestea care se va îndrepta spre PTF Siret și că se așteaptă ca într-un interval de câteva ore să se diminueze coloana de automarfare.

El a spus că sunt circa 200 de cisterne cu combustibili și că, în condițiile în care timpul de procesare în vamă a unei astfel de transport este de circa 2 minute, se estimează că în câteva ore se va diminua cu mult coloana de automarfare.

Mai mult, prefectul a arătat că ulterior se va încerca scoaterea din coloană a TIR-urilor goale și aplicarea unei proceduri similare.

Alexandru Moldovan a menționat că în vamă se procesează circa 400 de camioane pe zi de o parte și alta a frontierei.

Totodată, prefectul a explicat că 50 la sută din traficul rutier între România și Ucraina se face prin PTF Siret și că este o creștere extraordinar de mare a valorilor de trafic.

Se îngroașă Gluma pe E 85 Suceava – Siret!

Se îngroașă Gluma pe E 85 Suceava – Siret! Politia va opri traficul rutier ca să scoată din coloana de TIR- uri cisternele cu combustibil! Prefectul Alexandru Moldovan explica de ce s-a ajuns aici!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 28 iunie 2022

El a menționat că o măsură din partea ucraineană privind scutiri de taxe pentru autoturisme a dus la creșterea pe trei rânduri a traficului în PTF Siret la care se adaugă și coloana de automarfare.

„Asistăm la un paradox. Cu cât ne străduim să fluidizăm și să facem măsuri de fluidizarea traficului cu atât coada pare că crește. Înțeleg că preferă conducătorii TIR-urilor să vină prin PTF Siret întrucât DN 2 este în condiții bune, iar traficul prin Republica Moldova nu este preferat pentru că acolo nu sunt scutiți de taxe”, a declarat Moldovan.

Prefectul a mai spus că aceste măsuri luate acum sunt pe perioadă scurtă, de intervenție imediată.

„Analiza noastră ne arată că lucrurile este posibil să se intensifice în perioada următoare și este absolut necesar, din punctul nostru de vedere, al tuturor instituțiilor care au atribuții în gestionarea traficului inclusiv în zona de frontieră, deschiderea de partea ucraineană a unui punct de trecere a frontierei astfel încât să mai preia o parte din traficul de la PTF Siret”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

El a arătat că ar fi posibil ca prin noul punct de frontieră deschis să fie direcționate un anumit tip de autocamioane, ori cu combustibili, ori cu cereale, ori cele goale.

Prefectul a estimat că este începutul unei lungi perioade cu situații de acest gen generate de războiul din țara vecină.


Intră acum și în grupul de