VIDEO// Un apicultor sucevean intenționează să promoveze terapia cu aerosoli naturali din stup, cu aer propolizat


Intră acum și în grupul de

Un apicultor sucevean intenționează să realizeze o formă inedită de tratament cu aerosoli proveniți din stup de albine.

Apicultorul sucevean, prezent cu produsele sale în cadrul unui proiect de promovare a produselor locale organizat la Cornu Luncii, are la vânzare inclusiv propolis brut, subliniind că propolisul este cel mai natural antibiotic.

El a spus că propolisul este de fapt o rășină cu care albinuțele sigilează toate crăpăturile stupului.

„Prin natura lui propolisul purifică aerul. În stupină aerul este pur”, a spus apicultorul.

El a arătat că orice se poate cumpăra mai puțin aerosolii și aerul din momentul în care se deschide stupul.

Un antreprenor din Cornu Luncii vrea să redea sucevenilor gustul autentic al bunicilor

Un antreprenor din Cornu Luncii vrea să redea sucevenilor gustul autentic al bunicilor! Satul românesc de altădată – un proiect care are și gust și miros … și distracție!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 17 iulie 2022

„Albinuța începe să ventileze din instinct și inspiri aerul propolizat. M-am gândit și la varianta să vând aer din stup numai că trebuie să faci o căsută în care să pui stupii dedesubt și persoanele să vină acolo și să respire aerul respectiv și să doarmă o noapte în condiții ca la țară. E terapie cu aerosoli naturali din stup”, a spus apicultorul.

El a arătat că se pun jos stupi cu cinci-șase familii de albine, iar zumzetul acestora creează o stare de confort extraordinar.

„Te întinzi pe un pat din scândură care are găuri pe toate lateralele și inspiri aerul respectiv. Se poate face”, a explicat el.

Un alt apicultor care pe lângă diferite tipuri de miere are la vânzare și lumânări din ceară de albine amestescată cu propolis spune că acestea nu prea sunt folosite de cumpărători ca lumânări ci le țin în casă pentru purificarea aerului.

„Multă lume le cumpără și nu le dă foc”, a spus acesta.  


Intră acum și în grupul de