Acasă Exclusiv VIDEO//Traficul pe podul de la Milișăuți va fi oprit pentru înlocuirea grinzilor....

VIDEO//Traficul pe podul de la Milișăuți va fi oprit pentru înlocuirea grinzilor. Subprefectul Florin Sinescu: Podul va fi dat în funcțiune în mai 2023


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Florin Sinescu a anunțat, joi, la News Bucovina, că podul de la Milișăuți va fi dat în folosință în luna mai 2023 și că vor trebui înlocuite grinzile motiv pentru care circulația va fi deviată.

„E o lucrare care durează de prea mult timp pe DN 2 H la celebrul pod de la Milișăuți care a avut o intervenție pe două tronsoane de grinzi realizate cu doi ani de zile înainte. Din luna mai ministrul Grindeanu a finanțat acest proiect. Urmează ca până în mai 2023 ar trebui înlocuite toate grinzile astfel încât să putem vorbi de un pod nou la Milișăuți”, a spus Sinescu.



El a menționat că proiectul este în valoare de 9 milioane de lei fără TVA.

„Grinzile care vor fi montate sunt în prezent în proces de fabricație și se preconizează că vor fi aduse în luna noiembrie. Până atunci trebuie pregătit terenul astfel încât ele să poată fi montate imediat cum ajung. Asta înseamnă că de la sfârșitul lunii septembrie circulația va fi întreruptă. Va fi creată o variantă de circulație provizorie în aval, unde a fost și în anii trecuți astfel încât să putem asigura circulația pentru traficul mic”, a spus subprefectul.

Florin Sinescu a adăugat că traficul greu va fi deviat pe DN 2 și pe DN 17 A prin Ratoș-Dornești.

Subprefectul județului este încrezător că podul va fi pus în circulație în luna mai 2023.

El a spus că dacă grinzile vor fi livrate la termenul stabilit în luna noiembrie, vor putea fi montate pe parcursul iernii, iar imediat ce vremea o va permite să se lucreze la rosturile de dilatare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version