IPS Pimen si IPS Teodosie au oficiat slujba arhiereasca la Biserica cu hramul „Sf. Dumitru” din municipiu


Intră acum și în grupul de

Slujba arhierească ţinută marţi, cu ocazia hramului bisericii “Sf. Dumitru” din municipiul reşedinţă de judeţ, a fost oficiată de ÎPS Pimen, Arhipiescopul Sucevei şi Rădăuţilor şi de ÎPS Teodosie, Arhiepsicopul Tomisului, împreună cu un sobor numeros de preoţi.

„Cu rânduiala lui Dumnezeu, de hramul Bisericii noastre, când îl prăznuim pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, am avut bucuria să îi primim în mijlocul nostru pe Înalt Prea Sfinţitul Pimen şi pe Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Cel din urmă, este fiu a Bucovinei, ca să-l citez pe Sfinţia lui, este ucenic al Înalt Prea Sfinţitului Pimen pentru că acesta îi păstoreşte pe toţi bucovinenii. Astăzi, îl prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, un ostaş brav atât în război, cât şi pentru faptul că a mărturisit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, chiar cu preţul vieţii. Nu a vrut să jertfească idolilor, a înfruntat chiar pe împărat, a lăsat la o parte toată funcţia pe care o avea şi şi-a jertfit viaţa pentru Hristos Mântuitorul, Adevăratul Dumnezeu, nevrând să se închine doar plăsmuirilor, oamenilor, adică zeităţilor, idolilor”, a declarat părintele Iustinian Remus Cojocar.

ÎPS Teodosie revine mereu cu plăcere pe plaiurile Bucovinei, având în vedere că se trage din această zonă. „Suceava este oraş al credinţei şi am fost bucuros să slujesc într-o biserică voievodală închinată Sfântului Dimitrie, zidită de Petru Rareş. Am simţit duhul înaintaşilor în această Biserică şi bucuria de a fi alături de Înalt Prea Sfinţitul Pimen, un Episcop rugător, bun la suflet şi purtător de griji de toţi oamenii. Acest lucru mi-a oferit un privilegiu deosebit ca rugăciunea să fie mai duioasă şi mai sincer înălţată spre Bunul Dumnezeu. Pentru că sunt din Bucovina, ca întotdeauna, astăzi, am simţit emoţia cea mai adâncă şi bucuria că mă însoţesc în rugăciune toţi oamenii de aici”, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, pentru NewsBucovina.

Sfinţirea de anul acesta a Bisericii “Sfântul Dumitru” a coincis cu încheierea lucrărilor la noul acoperiş din tablă de cupru al lăcaşului. „În anul 2004, a avut loc resfinţirea Bisericii pentru că pictura s-a terminat de restaurat, la resfinţire participând ierarhii: ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie al Tomisului şi PS Ioachim, Episcop Vicar al Episcopiei Romanului,”, a mai adăugat părintele Remus Cojocar.


Intră acum și în grupul de