Tara Sfanta, Iordania si Egipt – un pelerinaj pe urma unui destin crestin ortodox (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul Suceava a anunţat că intenţionează să organizeze, în cea de a doua parte a lunii noiembrie, un pelerinaj cu caracter deosebit în Ţara Sfântă, Iordania şi Egipt. Preotul paroh Viorel Vârlan ne-a explicat că acest pelerinaj va fi unul cu totul aparte pentru că există ocazia pentru cei care doresc să cunoască o părticică din istoria creştin-ortodoxă să vadă locuri pe care în mod normal nu le-ar putea vedea într-o excursie obişnuită.

Pelerinajul este programat să înceapă pe data de 20 noiembrie şi să se sfârşească pe 2 decembrie, va costa 1.495 euro (sumă în care sunt incluse toate cheltuielile) şi va avea printre principalele obiective Egiptul antic (cu piramidele lui keops, Kefren şi Mikerinos, Sfinxul, Biserica Suspendata şi Biserica Sfânta Varvara ambele din Cairo).

Excursia vizează şi vizitarea Alexandriei (cu Biblioteca şi celebrul Far). Pe 25 noiembrie este stabilită plecarea spre Peninsula Sinai, urcarea pe Muntele Sinai, vizita în Valea lui Moise şi apoi se va pleca spre Amman, capitala Iordaniei. Pelerinajul are in vedere vizitarea locului unde s-a botezat Mântuitorul, locul unde Iisus a vindecat un demonizat.

Excursia va trece şi prin Nazareth, Casa Maicii Domnului, pe la Muntele Tabor, la Peştera unde s-a născut Iisus, pe Muntele Sion iar la final, pe 2 decembrie este programat a se vizita Ierusalimul cu mai multe puncte de maxim interes religos.

Perotul Vârlan ne-a declarat că pelerinajul este organizat de Biserica, prin Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pe care o păstoreşte şi că sunt aşteptaţi să se alăture grupului toţi credincioşii care doresc să împărtăşească o experinţă unică. „Va fi un pelerinaj special pentru că este vorba despre o excursie rară unde vor fi văzute locuri inedite şi pe care rar avem ocazia a le vedea”, a dat asigurări preotul Viorel Vârlan.

Pentru cei doritori de informaţii suplimentare se poate accesa numărul de telefon 0744 622 346 sau se poate lua legătura cu preotul Vârlan, direct la Biserica Naşterea Maicii Domnului din Suceava.


Intră acum și în grupul de