VIDEO// Plăcintele, o raritate la Festivalul Plăcintelor de la Cetatea de Scaun. În schimb se puteau găsi gogoși turcești, arahide glazurate, porumb fiert sau vată pe băț


Intră acum și în grupul de

Festivalul Plăcintelor de la Cetatea de Scaun a Sucevei, acțiune aflată la prima ediție încurajată de Primăria Suceava, din banii sucevenilor, cu 25.000 de lei, a avut mai multe standuri cu orice altceva decât plăcinte.

Astfel,  la festival au fost standuri cu mere, pere, gogoși turcești, porumb fiert, vată de zahăr, arahide glazurate, mici sau scrijele, dar doar patru standuri cu plăcinte.

Un producător de plăcinte, care oferea plăcinte cu brânză și cu cartofi și prăjitură cu mere, a decis să reducă prețul pentru a avea vânzare.

Un alt producător de plăcinte spune că cel mai bine se vând plăcintele cu dovleac și nuci.

Primarul Ion Lungu a susținut în Consiliul Local finanțarea cu 25.000 de lei a acestui festival mai ales că se organizează pe platoul Cetății de Scaun.

„Eu aș spune că nu este o sumă imensă. Festivalul Plăcintelor sună bine. Suntem renumiți pentru plăcintele din Bucovina. Eu zic că o să fie un eveniment reușit. Oamenii sunt foarte doriți de acest lucru. Numai prin prisma că nu sunt ținuți în casă de pandemie participă destul de mulți la aceste evenimente”, a spus primarul.

„Ce m-a mișcat cel mai mult este că acest eveniment se face la Cetatea de Scaun a Sucevei, ori Cetatea de Scaun a Sucevei e principalul nostru reper și trebuie să fie în strategia de turism a municipiului Suceava. Nu poți avea turism fără evenimente. Poate fi un eveniment și acest festival al plăcintelor în măsura în care iese un eveniment reușit în acest an”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de