“Apa inseamna viata” si-a desemnat castigatorii


Intră acum și în grupul de

Chiote de bucurie, entuziasm şi mult talent! De asta au avut parte sucevenii care s-au aflat marţi după-amiază prin complexul comercial Iulius Mall, unde elevi de la cinci unităţi de învăţământ primar din Suceava au susţinut un spectacolul şi au participat la festivitatea de premiere în cadrul proiectului educaţional „Apa înseamnă viaţă”, organizat de ACET Suceava în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Iniţial, la proiect au participat zece unităţi de învăţământ din Suceava, care au vizat elevii de clasa a IV-a din zonele Burdujeni, Iţcani, George Enescu, Centru şi Obcini, care, în perioada octombrie-decembrie s-au familiarizat cu modul în care se implementează măsura ISPA în municipiu, beneficiile acestor investiţii, fiindu-le prezentate noţiuni noi despre reţelele de apă potabilă şi de canalizare administrate de ACET.

În etapa finală a concursului educaţional, s-au calificat reprezentanţii unităţilor şcolare nr. 6 şi nr. 11 Burdujeni, nr. 7 Iţcani şi nr. 9 Obcini.

După acest ultim test, desfăşurat recent la sediul S.C. ACET S.A., desemnarea câştigătorilor s-a făcut marţi, la complexul comercial sucevean, nu înainte ca şcolarii să se întreacă în etalarea abilităţilor artistice.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că plecând de la conceptul „Apa înseamnă viaţă” împreună cu ACET a făcut nişte eforturi extraordinare pentru a promova acest proiect ISPA în municipiul Suceava, care are rolul principal de a schimba calitatea apei. El a anunţat că miercuri, în Burdujeni Sat, va inaugura instalaţia de apă, invitând sucevenii să se alăture la această acţiune, începând cu ora 09.00, pe „Dealul din Burdujeni”, la rezervorul numărul 3.

Alături de edilul-şef s-a aflat şi directorul SC ACET SA Suceava, ing. Ştefan Groza, care a ţinut să evidenţieze că proiectul în desfăşurare este cel mai mare şi mai costisitor pe care l-a avut municipiul Suceava până acum, în valoare de 52 milioane euro. Totodată, a luat cuvântul şi inspectorul Tatiana Vântur, care a felicitat toţi paricipanţii – elevi, profesori, învăţători, directori, părinţi, pentru “efortul şi pentru picătura de trudă pe care o pun la ceea ce înseamnă beneficiul apei în viaţa de zi cu zi”.

Au urcat apoi pe scenă pentru a încânta publicul cu un număr de dans modern, elevii clasei a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.11” Miron Costin” pregătiţi de Pintilie Rodica Pintilie, alături de elevul Matei Anuţei, care a interpretat câteva piese la orgă şi la chitară. Au urmat apoi, sub îndrumarea învăţătoarelor Aurica Popescu şi Maria Ghivnici, elevii clasei a IV-a A şi a IV-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.7 “Grigore Ghica Voievod” care au interpretat o dramatizare, un dans modern, pregătind la finalul numărului un alt dans surpriză intitulat “Stropi de bucurie”, urmat de o interpretare specific bucovineană de muzică populară, cântată pe rând de elevi de la aceeaşi şcoală.

Prestaţia artistică a fost continuată de elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 10, care au pregătit un dans numit sugestiv „Apa e ritmul vieţii”. Pentru a rămâne în aceeaşi atmosferă de sărbătoare, elevii clasei a IV-a E de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3, sub îndrumarea învăţătoarei Brânduşa Rusu, au pregătit un program tradiţional cu obiceiuri de iarnă.

Cel mai aşteptat moment l-a constituit însă anunţarea premianţilor concursului. În cadrul competiţiei, toţi copiii au fost câştigători, în schimb în urma concursurilor care au avut loc la sediul ACET Suceava au fost desemnaţi elevii finalişti, câte trei din fiecare unitate şcolară, după cum urmează: menţiune pentru elevii Şcolii nr.6, premiul III pentru elevii Şcolii cu nr.7, premiul II pentru Şcoala cu clasele I-VIII nr.11, iar premiul I, cel care a ţinut suspansul, s-a îndreptat către Şcoala nr.9 din Obcini.

Pentru efortul lor, copiii participanţi la proiect au fost răsplătiţi cu enciclopedii, cărţi, filme documentare pe suport DVD, şepci, pixuri şi tricouri.


Intră acum și în grupul de