Mocănița Huțulca continuă să atragă turiștii în Moldovița, dar și aici se vede efectul crizei


Intră acum și în grupul de

Mocănița Huțulca din Moldovița continuă să fie o atracție pentru turiștii care vin în Bucovina atât vara, cât și pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă.

Acest punct de atracție turistică aduce clienți și pentru alte activități din zonă, de la parcarea cu plată amenajată de Primărie, la cei care vând produse și preparate alimentare în zona de plecare și de sosire a mocăniței, sau celor care asigură plimbări cu caleașca, dar și unităților de alimentație publică sau magazinelor din apropiere.

Totodată, proprietarii de pensiuni din zonă includ în oferta turistică și o plimbare cu mocănița.

Și în acest an trenul de epocă a avut succes, dar potrivit organizatorului de activități în turism, Liliana Nica, de sărbătorile de iarnă au fost mai puțini turiști care s-au plimbat cu mocănița față de alți ani.

„Se simte efectul crizei”, a spus Nica.

Ea a adăugat că poate și faptul că nu a fost zăpadă a dus la o scădere a cererii.

Cu toate acestea, au fost zile, inclusiv în Ajunul Anului Nou, când au fost rezervate toate locurile la cele trei curse făcute zilnic.

Acum, la Moldovița, sunt trei mecanici, toți cu vârste peste 50 de ani, care se ocupă de funcționarea trenurilor, dar se asigură și instructaj pentru mecanicii care conduc trenurile care circulă pe cale ferată îngustă din țară.

Tot la Moldovița a fost instruită și prima femeie mecanic de locomotivă pe abur pe ecartament îngust, Diana, care provine din zona Sibiului unde funcționează pe Valea Hârtibaciului o altă mocăniță.

Până în 8 ianuarie 2023 Mocănița Huțulca circulă de trei ori pe zi, urmând ca până în 19 februarie să circule de două ori pe zi în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în săptămâna 20-26 februarie să circule zilnic de două ori pe zi.



Intră acum și în grupul de