O familie din Ulma are nevoie de ajutorul sucevenilor cu suflet mare


Intră acum și în grupul de

Un strigăt disperat de ajutor a ajuns în redacţia NewsBucovina.ro din partea unei familii din Măgura, comuna Ulma, judeţul Suceava, unde patru copii împreună cu părinţii şi cu bunica lor au rămas fără casă, în urma unui incendiu devastator care, în mai puţin de o oră, le-a mistuit toată gospodăria.

În scrisoarea trimisă către redacţie, cei 4 copii ai familiei, Liliana, Loredana, Liviu şi Luciana, au scris: “Vrem să ştiţi că am avut o casă frumoasă, aşa cum sunt la noi în Bcovina, regiune plină de oameni vrednici şi gospodari. Acum datorită acestui nefericit eveniment nu mai avem nimic. Nu mai avem dormitorul unde ne odihneam şi aveam cele mai frumoase vise, sau masa unde ne făceam temele, nu mai avem nicio carte pentru şcoală, nu mai avem nicio haină, nicio jucărie, toate amintirile copilăriei noastre s-au spulberat într-o clipă. A dispărut grajdul unde mama noastră îngrijea animalele pentru hrana noastră. A dispărut atelierul unde tata lucra ca tâmplar şi dulgher pentru a ne purta la şcoală şi a ne face un viitor. A dispărut bucătăria unde ne întâlneam toţi, mai ales la masa de seară şi ne bucuram împreună.

Acum locuim la o vecină şi suntem zece suflete într-o singură cameră. Este foarte greu să ne obişnuim cu noua situaţie. Suntem cu toţii stresaţi numai la gândul flăcărilor ce au mistuit casa noastră şi dormim doar câteva ore pe noapte.
Situaţia noastră şcolară este deosebită. Toţi învăţăm bine şi suntem copii cuminţi.

Liviu, elev în clasa a V-a merge împreună cu Luciana, surioara sa mai mică de 5 ani, la şcoala din sat prin zăpadă, vânt şi viscol, distanţă de mai mulţi kilometri, de la casă la şcoală şi invers pe jos.

Liliana şi Loredana sunt eleve de liceu în clasa a IX-a, parcurgând 15 km până în centrul satului, şi apoi 40 de km până la liceu.

Suntem în fiecare duminică la Biserica din satul nostru pentru că aşa am fost crescuţi. Nădăjduim în ajutorul lui Dmnezeu şi spunem asemenea Dreptului Iov: Biserica din sat a făcut o colectă pentru noi, s-a umblat din casă în casă şi s-a adunat o sumă de bani. Alte familii ne-au donat material lemnos pentru reconstrucţia casei, materiale sau bani, fiecare după posibilităţi. Ştim că ceea ce a fost nu mai poate fi reconstruit în totalitate, însă cu ajutorul tuturor, puţin câte puţin, trebuie să facem ceva”, au încheiat cei patru copii scrisoarea adresată oamenilor cu suflet mare.

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor acestei familii, îl pot contacta pe Costel Lucian Chimiuc, preotul satului Măgura din comuna Ulma, judeţul Suceava, la numărul de telefon 0746/063.100 sau prin fax 0230/574.941.

Cei care doresc să doneze bani sunt rugaţi să îi depoziteze în contul Parohiei “Înălţarea Domnului Ulma”, comuna Ulma, nr. 65, jud. Suceava, cod fiscal 10425475, CONT RO96 RNCB 0241 0230 4239 0001 BCR RĂDĂUŢI.


Intră acum și în grupul de