Munți de gunoi pe marginea unui pârâu la Luncușoara. Localnic din zonă: Golănia se face la nivel înalt. Farmă Dunărea și ai venit să filmezi un pârâu care nici nu curge?


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu Andrei Bacoș a atras atenția, sâmbătă, asupra unor depozitări nelegale de gunoaie pe malul unui pârâu din localitatea Luncușoara, deșeurile fiind aduse cel mai probabil cu camioanele.

El a spus că este de neînțeles cum oamenii acceptă să li se depoziteze gunoaiele în respectiva zonă și a apreciat că activitatea se face de mai mult timp pentru că peste deșeurile descărcate în locul respectiv s-a pus pământ.

„Este dezastru. Aș vrea să văd reacția autorităților”, a spus Bacoș.

El a atenționat pe cei care descarcă deșeurile ilegal că riscă să li se confiște camioanele potrivit noilor prevederi legale.

În zona respectivă în timpul filmării au apărut și doi localnici foarte gălăgioși, agresivi verbal și nemulțumiți de faptul că se face publică situația.

Unul dintre ei a spus că terenul respectiv ar fi proprietate privată și că nu e treaba nimănui despre ceea ce se petrece acolo.

„Vine unul cu o mașină, cine stă să-l păzească? Eu am treabă! Eu nu mă duc să filmez. Îmi văd de treaba mea”, a spus bărbatul.

El s-a arătat foarte deranjat de faptul că depozitările respective de deșeuri au intrat în atenția presei și spune că ceea ce e acolo e nimic în comparație cu ce fac autoritățile la nivel național.

„Golănia se face la nivel înalt, nu cu șolticăreli din astea. Farmă Dunărea, farmă alta. Ai venit să măsori la un pârâu care nici nu mai curge”, a spus bărbatul care a adăugat că se afectează Delta Dunării prin lucrările de dragare din Canalul Bâstroe și autoritățile române nu intervin, dar că se iau de deșeurile de la acest pârâu.

Mai mult, el i-a reproșat activistului de mediu Andrei Bacoș că se ia de un amărât și că nu are curaj să vorbească despre „unde e averea mare și furtul mare”.


Intră acum și în grupul de