VIDEO//Un sucevean contestă în instanță folosirea aparatelor Drugtest după ce a dovedit că rezultatul în cazul său a fost eronat


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care a fost depistat, în cadrul unei acțiuni a poliției, ca fiind pozitiv la substanța benzodiazepină a declarat la vremea respectivă că nu a consumat substanțe interzise, iar rezultatul analizelor de laborator a confirmat că nu consumase substanțe interzise.

Cristian Rusu a declarat pentru News Bucovina că va acționa în instanță firma care livrează aparatele Drugtest pentru a dovedi că aparatul este necorespunzător având o rată de răspuns fals mare.

El a fost oprit de polițiști în cadrul unei acțiuni făcută împreună cu mass-media, iar după ce a fost testat cu aparatul Drugtest a fost depistat pozitiv la substanța benzodiazepină deși nu consumase nicio substanță interzisă.

Cristian Rusu a spus că în urma acestui rezultat al testării i-a fost reținut permisul și i-a fost indisponibilizată mașina și că a fost la spital unde a dat probele de urină și sânge, iar totodată, i-a fost deschis și dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor interzise.

El a spus că din cauză că i-a fost reținut permisul i-au fost date peste cap toate atribuțiile întrucât în activitatea sa are nevoie de o foarte mare mobilitate.

„Am încercat să-mi respect atribuțiile, dar foarte greu, pentru că am fost catalogat ca drogat. Toate site-urile m-au catalogat ca drogat. Nu poți să-ți respecți îndatoririle zilnice când persoana cu care stai de vorbă de privește ca drogat”, a explicat Cristian Rusu.

El a menționat că pe lângă probele date la spital în ancheta penală, a  doua zi a făcut analize separate care au ieșit negative.

El a reprimit permisul auto după două luni și o săptămână de la incident.

„Am fost sfătuit să-mi plătesc analizele în regim de urgență la Iași. Odată ce plătești se urgentează deoarece statul plătește între patru și șase luni. Sunt cazuri în care a durat și un an de zile să le vină rezultatul. După două săptămâni au venit răspunsurile și a urmat să se aprobe de procuror clasarea dosarului”, a spus Cristian Rusu.

El a mai arătat că pentru că dura clasarea dosarului a cerut și o audiență la procuror să-i explice situația, că este nevinovat, și că 25 de angajați suferă mai ales că în domeniul HoReCa e situație dificilă.

Cristian Rusu a spus că va acționa în judecată Poliția Română pentru a-și recupera cheltuielile și va cere daune morale doar de un leu întrucât nu dorește să ia din banii contribuabililor.

„Am stabilit să dăm în judecată firma de Drugtest”, a spus Cristian Rusu pentru că acel aparat are o probabilitate de răspuns corect, stabilită de producător, de circa 98 la sută, conform certificatului de garanție, dar se pare că această marjă de eroare e mai mare.

„Ne vom lupta să dovedim că acel aparat este necorespunzător ca să nu mai pună în pericol siguranța și mobilitatea altor persoane. Nu pot condamna pe cei din Poliția Română. Oamenii și-au făcut datoria”, a spus Cristian Rusu.


Intră acum și în grupul de