Acasă Exclusiv „Suceava Citeste” te provoaca din nou!

„Suceava Citeste” te provoaca din nou!


Intră acum și în grupul de

Partenerii locali ai proiectului naţional de implicare socială „Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte”, Alexandria Librării şi Shopping City Suceava, pregătesc o nouă acţiune “Suceava citeşte”, care are menirea să adune într-un spaţiu public, un număr cât mai mare de suceveni dispuşi să lectureze alături de alţi simpatizanţi ai manifestării, din volumele donate, care se vor distribui gratuit tuturor celor care vor lua parte la eveniment.

„Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte” este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii, aplicat şi la Suceava, pe data de 8 decembrie 2010, sub titulatura “Suceava Citeşte”, acţiune care s-a bucurat de un real succes.



“Ne pregătim pentru cea de-a doua iniţiativă a proiectului Suceava Citeşte care va avea loc, cel mai probabil, pe data de 26 martie 2011, tot în faţa Librăriei Alexandria din incinta Complexului Comercial Shopping City Suceava”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Cezar Căilean, director de marketing în cadrul Alexandria Librării.

Potrivit acestuia, ca şi la ediţia precedentă, vor fi stabilite cu trei săptămâni înainte, centrele de colectare special amenajate în care sucevenii vor putea dona cărţi, care apoi vor fi personalizate cu însemnele proiectului „Suceava Citeşte. Citeşte şi dă mai departe!”. Astfel, la eveniment, cărţile vor fi împărţite celor prezenţi în spaţiul numit strategic “Parcul Lecturi Urbane”. La ediţia trecută, sucevenii au donat peste 400 de cărţi din toate genurile publicistice, atât din literatura română, cât şi din literatura universală.

“Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor. Pentru că dacă nu citeşti la timp, întelegi prea târziu”, suţine echipa Alexandria Librării.

Acţiunile “Suceava Citeşte” se vor desfăşura şi în aer liber, odată cu încălzirea vremii, Parcul Universităţii din municipiu reprezentând un următor, potenţial loc de întâlnire a celor care doresc să încurajeze cititul.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version