VIDEO//Barză cu hemoragie internă găsită la intrarea în curtea unui bloc din Rădăuți, salvată și dusă la Zoo Rădăuți


Intră acum și în grupul de

O barză cu hemoragie internă care a fost găsită în Rădăuți a fost salvată și dusă la Zoo Rădăuți, dar problema este că în asemenea cazuri nu există o procedură de urmat deși este vorba de o specie protejată.

Rădăuțeanul Florin Damian a găsit barza la intrarea în curtea blocului pe strada Putnei din Rădăuți și a preluat-o în condițiile în care pasărea risca să fie călcată de mașini.

El a spus că știind că barza este o pasăre protejată prin lege, împreună cu soția sa a încercat să găsească autorități care să o preia și a sunat inclusiv la 112, dar li s-a răspuns că nu există o procedură și li s-a recomandat să stea cu barza acasă sau să o plaseze într-un colț cu verdeață în speranța că se va autosalva.

Cu sprijinul News Bucovina, barza a fost dusă la Grădina Zoologică din Rădăuți unde a fost preluată de directorul Grădinii Zoologice, Angelica Olenici, care a constatat că pasărea avea mai multe leziuni le vedere și hemoragie internă.

Ea a menționat că va fi consultată de medicul veterinar al parcului zoologic și că i se va administra tratament, precizând că mai sunt două berze în îngrijire.

Angelica Olenici a arătat că este nevoie de proceduri specifice stabilite pentru că Grădina Zoologică nu poate prelua asemenea păsări.

„Protecția Animalelor ar trebui să dețină un adăpost și un medic veterinar prin care toate intervențiile din zona Sucevei să se poată face acolo, respectiv tratament de urgență, vaccinări. Am înțeles că se va face în zona Fălticeni un astfel de adăpost pentru că nu e vorba de berze, pentru că sunt și foarte multe căprioare cu probleme, dar și alte animale”, a mai spus Olenici.


Intră acum și în grupul de