DJDP Suceava, după reportajul News Bucovina, a notificat firmele ce fac plombare prin stropiri succesive să semnalizeze suplimentar zonele unde lucrează pentru evitarea producerii unor incidente


Intră acum și în grupul de

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a transmis, joi, după ce News Bucovina a publicat imagini privind modul în care se circulă pe drumurile județene după ce se efectuează lucrări de plombări prin stropiri succesive că a cerut firmelor să ia măsuri pentru asigurarea unor condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava precizează în comunicat că administrează 1066 de kilometri de drumuri județene și că anual pe aceste drumuri se execute lucrări de reparații și lucrări de investiții.

Potrivit DJDP Suceava, lucrările de reparații și întreținere se execută de o  asociere de firme care a adjudecat derularea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii multianuale pe timp de iarnă şi vară, 2021-2025 pe drumurile judeţene din administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava.

Totodată, se explică în document că în funcție de starea tehnică a drumurilor, anual se întocmește programul de reparații.

„Pe drumurile pe care nu este prevăzut a se executa covoare asfaltice, degradările de suprafață sunt remediate prin metoda plombărilor prin stropiri succesive. Această metodă de remediere rapidă  a îmbrăcăminților rutiere se practică la nivel național și internațional și este prevăzută în Normativul pentru prevenirea și remedierea defecțiunilor la îmbrăcăminți rutiere moderne  AND 547-2013”, arată DJDP Suceava.

Mai mult, se prezintă și procedura de execuție a plombărilor prin stropiri succesive care cuprinde curățarea gropilor cu aer comprimat, pulverizarea unui strat de emulsie și aplicarea mecanizată în  straturi succesive de agregate și emulsie.

DJDP Suceava subliniază că metoda stropirilor succesive are avantajul că nu presupune tăierea sau decaparea gropillor, straturile nu necesită compactare și  traficul se reia instantaneu cu terminarea plombării, astfel disconfortul participanților la trafic fiind minim.

„În vederea evitării unor incidente,  am solicitat constructorului să semnalizeze suplimentar tronsoanele de drum pe care execută  acest tip de lucrare, pentru asigurarea unor condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic”, se mai arată în comunicatul DJDP Suceava.


Intră acum și în grupul de