„Agro ExpoBucovina”, editia a IX-a isi asteapta vizitatorii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cel mai mare târg de agricultură din Moldova, cunoscut sub titulatura Agro ExpoBucovina, aflat la cea de-a IX-a ediţie, şi-a deschis vineri porţile la Suceava, în parcarea de la Shopping City Suceava, oferind celor interesaţi produse agro-alimentare, maşini, utilaje, precum şi aparatură de laborator folosită la prepararea produselor tradiţionale româneşti.

Deschiderea oficială a manifestării a adunat laolaltă oficialităţi, organizatori şi suceveni interesaţi de prezentarea celor peste 100 de companii din România, Germania, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova participante la târg.

Primul care a luat cuvântul a fost Ion Banu, director general la Revista „Lumea Satului” care s-a arătat plăcut surprins datorită numărului mare de expozanţi, făcând o scurtă prezentarea a invitaţilor speciali.

Angela Zarojanu: „În momentul de faţă se desfăşoară campania depunerilor de cereri de sprijin pe suprafaţă”

Prezentă la manifestare, subprefectul Angela Zarojanu a ţinut să sublinieze că Instituţia Prefectului este preocupată de dezvoltarea politicilor publice în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, astfel încât în programul de măsuri pentru definirea obiectivelor din programul de guvernare pe anul 2011, politicile publice în acest domeniu ocupă un loc aparte, amintind că în momentul de faţă se desfăşoară campania de depuneri a cererilor de sprijin pe suprafaţă, iar Instituţia Prefectului se îngrijeşte îndeaproape de îndeplinirea acestui obiectiv.

“Mult succes celor care au venit la târg, specialiştilor şi de asemenea organizatorilor târgului << Agro ExpoBucovina >>”, a fost mesajul pe care l-a transmis Angela Zarojanu, din partea prefectului Sorin Popescu.

Marcel Gaftoneanu: „Astăzi lansăm cartea pasionaţilor de agricultură”

În calitate de organizator, secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Marcel Gaftoneanu a precizat: “Noi astăzi lansăm cartea pasionaţilor de agricultură – Agrobook-ul. Este un forum destinat celor care activează în domeniul agriculturii, care va cuprinde ştiri, informaţii şi discuţii. Va fi o carte care se doreşte a se scrie împreună sub un slogan foarte simplu şi îi rugăm pe toţi cei care activează în domeniul agriculturii (agricultori, cultivatori, zootehnişti) şi societăţile de profil, să ne ajute să deschidem această carte, să punem problemele existente într-o carte deschisă, şi evident să le adresăm Ministerului Agriculturii şi celorlalte ministere de resort. Acesta este unul dintre rolurile pe care Camera de Comerţ şi Industrie Suceava le are, conform, legii şi statutului, şi trebuie să îl îndeplinim”.

Mircea Petrariu: „Shopping City va deschide în curând un magazin cu Produse tradiţionale româneşti din Bucovina”

Tot în calitate de organizator a luat cuvântul şi managerul Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, care s-a declarat mulţumit de amploarea târgului şi de evoluţia sa de la o ediţie la alta: “Sperăm ca la anul să fiţi şi mai mulţi, şi mai bogaţi, cu o cifră de afaceri cât mai consistentă. O veste bună este că în curând Shopping City Suceava va deschide un magazin cu produse tradiţionale din Bucovina. Este un prim pas şi sperăm să deschidem pofta cât mai multor producători de a ni se alătura, noi sprijinindu-i în a avea o piaţă de desfacere cât mai bună”.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltare Rurală, Adrian Rădulescu, a încheiat prelegerea inaugurală, stând la dispoziţia celor care au vrut să îi adreseze întrebări. “Sunt a treia oară prezent la Suceava în cadrul acestui eveniment, mă bucur că de la an la an Suceava creşte şi prin ceea ce face, şi prin ceea ce expune, şi prin faptul că devine un jucător pe piaţa produselor alimentare”. Adrian Rădulescu l-a lăudat de asemenea pe Gheorghe Flutur pentru iniţierea proiectelor “Fermierul” şi “SAPARD-ul românesc”, în calitate sa de fost ministru al Agriculturii.

Târgul “Agro ExpoBucovina” este deschis la Shopping City Suceava în perioada 18-20 martie 2011, în intervalul orar 10.00-18.00.

În premieră, la ediţia de anul acesta, locuitorii municipiului pot vizita expoziţiile de păsări şi animale de rasă. Totodată, târgul va găzdui şi o serie de manifestări artistice, sucevenii fiind aşteptaţi în parcarea Shopping City Suceava sâmbătă, de la ora 14:00 pentru a se delecta cu Fanfara de la Calafindeşti, urmând ca de la ora 15:00 să aibă loc loc recitalul Adriana Bucevschi şi Gheorghiţă Rotaru. Începând cu ora 16.00, timp de o oră, iubitorii rasei canine sunt invitaţi la parada câinilor de rasă. Voia bună continuă şi duminică, de la ora 14.00 la 16.00 pe acordurile Ansamblului „Ciprian Porumbescu“ Suceava, care-l va acompania pe artistul Sorin Filip.

Târgul “Agro ExpoBucovina” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava şi Shopping City Suceava.


Intră acum și în grupul de