Concurs judetean dedicat viitorilor informaticieni ai Sucevei


Intră acum și în grupul de

Luna aprilie deschide seria competiţiilor de la Palatul Copiilor din Suceava, acolo unde, pe data de 2 aprilie va avea loc “Concursul judeţean de informatică”, adresat elevilor care participă la cercurile din domeniul IT din palatul şi din cluburile copiilor.

Concursul organizat cu scopul de a motiva elevii talentaţi din clasele primare şi gimnaziale pentru participarea pe viitor la competiţii specifice domeniului IT urmăreşte: realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea copiilor interesaţi, talentaţi şi performanţi din domeniul IT şi promovarea competitivităţii şi fair-play-ului în rândul tinerilor.

“Concursul judeţean de informatică se va desfăşura pe categorii de vârstă, subiectele având un grad de dificultate diferit, la fel şi timpul de lucru. Dacă cei mici vor avea ca timp de lucru aproximativ o oră şi jumătate, cei mai mari vor avea la dispoziţie cel puţin două ore, având în vedere că subiectele lor vor fi mai complexe. Prin subiectele date, concurenţii vor trebui să demonstreze că deţin cunoştinţe pentru: Programare (clasele II-VIII), MS WORD (I-IV), MS Power Point (IV-VI), respectiv MS EXCEL (V-VII). La Programare vor fi două probleme de factură algoritmică, la WORD va fi o fişă de lucru pe care copiii vor trebui să o redea întomai urmărind fonturile folosite, culorile utilizate la scris, subliniat, îngroşat, imagini, forme, borduri, tabele. La secţiunea Power-Point subiectele sunt mai complexe deorece vor fi prezentate pe două pagini, 5 slide-uri cu: forme, imagini, liste marcate, formatarea textului, simboluri, tabele, forme automate, background-uri, imagini, iar în MS EXCEL concurenţii vor intra pe secţiuni”, a explicat Ştefania Şoiman, coordonatoarea cercului de informatică, din cadrul Palatului Copiilor Suceava.

Din comisia de jurizare a concursului vor face parte profesorii metodişti: Marcu Ovidiu de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, Marcu Daniela de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, ambii la secţiunea Programare, respectiv Carmen Popa şi Cristina Zotic, ambele de la Colegiul „Mihai Eminescu”, responsabile de secţiunea Office.

Înscrierea elevilor se va face de către profesorul coordonator al cercului, la coordonatorul concursului, profesor de informatică Ştefania Şoiman, ale cărei date de contact se pot afla de la secretariatul Palatului Copiilor Suceava, la numărul de telefon 0230/522.984, sau de pe site-ul palatului pe www.pacosv.ro

Termenul limită de înscriere este 25 martie 2011, echipele îşi vor confirma prezenţa pe baza unei fişe de înscriere, iar numărul maxim de participanţi este de 5 pentru fiecare secţiune.

Cu o zi înainte de competiţie va fi întocmit un orar prin care participanţii vor şti ora la care vor intra, în funcţie de secţiunea la care participă, în funcţie de categoria de vârstă.

Următoarea competiţie care se va desfăşura la Palatul Copiilor Suceava va fi Concursul judeţean “Europa în şcoală” şi va avea loc tot în data de 2 aprilie 2011.


Intră acum și în grupul de