Sucevenii s-au inghesuit la Expozitia Chinologica Nationala „Cupa Bucovina 2011”


Intră acum și în grupul de

Sute de curioşi, posesori de animale de companie sau stăpâni de câini, s-au adunat, duminică, în parcarea Shopping City Suceava fie pentru a asista, fie pentru a participa la Expoziţia Chinologică Naţională “Cupa Bucovina 2011”, un eveniment găzduit pentru al patrulea an consecutiv de parcarea shopping mall-ului.

Evenimentul care s-a deschis oficial la ora 10.00 a reunit, deopotrivă, exemplare care au obţinut anterior numeroase titluri în concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi pui aflaţi pentru prima dată în competiţie.

Concursul – expoziţie a reunit exemplare de rasă din toată ţara, care în după-amiaza zilei de duminică urmau a fi distinse cu titlul de C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion), pe diferite grade de performanţă, atribuite de un juriu profesionist, precum şi premii din partea Belcando, Carrefour, Baumax, Animax şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Conform regulamentului impus de Asociaţia Chinologică Română, toţi participanţii care s-au înscris în concurs au fost obligaţi să poarte la vedere numărul de ordine pe care l-au primit de la secretariatul general al expoziţiei, alături de carnetul de performanţă al animalului, care urma a fi lăsat la masa arbitrilor, la ringul în care se făcea selecţia. Concurenţilor patrupezi le-a fost evaluată ţinuta, musculatura, dentiţia, blana, coloritul şi nu numai, de către un juriu de specialitate, care mai apoi a avut dificila sarcină de a alege cel mai reprezentativ exemplar la rasa şi la categoria sa.

Forfota mare, dar şi aglomeraţia le-a dat emoţii stăpânilor, care odată intraţi în ringul selecţiei au încercat să demonstreze că animalul personal este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai reuşit exemplar.

Printre rasele care s-au întrecut în concurs, se numără: ciobănescul bucovinean, ciobănescul german (cunoscut şi sub titularura de „câine lup”), rotwailler-ul (supranumit şi „câinele măcelarului), basset hound („copoiul care urmează dâra de sânge a celui rînit”), golden retriver-ul, ciao-ciao-ul (“câinii cu limba albastră”), yacht terrier-ul, teckel-ul, fox terrier-ul ş.a.

În debutul concursului, preşedintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava, Cristian Moroşanu, a specificat faptul că participanţii care vor reuşi pe parcursul zile de duminică să obţină titluri, aveau obligaţia de a-şi păstra numărul de participare în concurs, pentru ca apoi să poată lua parte la o altă serie de competiţii speciale, care urmau a se desfăşura în aceeaşi zi.

Expoziţia Chinologică Naţională „Cupa Bucovinei 2011” a fost organizată de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Belcando.


Intră acum și în grupul de