Tigara uriasa in Parcul Drapelului din Suceava, de „Ziua Mondiala fara Tutun”


Intră acum și în grupul de

În jur de 200 de voluntari suceveni au oferit marţi trecătorilor fumători câte un măr sănătos în schimbul unei ţigări din pachetul personal, cu scopul de a marca Ziua Mondială fără Tutun.

Acţiunea a fost iniţiată în cadrul Campaniei de prevenire a consumului de tutun „Să facem din fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN” pentru marcarea „Zilei Mondiale fără Tutun” (31 mai), iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog. După ce timp de o oră voluntarii suceveni au căutat persoane fumătoare, cu scopul de a realiza schimbul măr-ţigară, tinerii şi-au dat din nou întâlnire în Parcul Drapelului, acolo unde, împreună, au realizat o ţigară uriaşă din carton, pe care au lipit cu aracet ţigările colectate.

„Acţiunea de astăzi este menită să marcheze < Ziua Mondială fără tutun > şi se află la cea de-a doua ediţie pentru că şi anul trecut am desfăşurat-o, însă cu un număr mai mic de voluntari, anul acesta fiind implicaţi în jur de 200 de voluntari. Este vorba despre tineri proveniţi de la Asociaţia Profesioniştilor Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, alături de tinerii care s-au implicat prin Consiliul Judeţean al elevilor. Se pare că numărul de ţigări pe care elevii au reuşit să-l colecteze este un pic mai mic, semn că s-a adâncit criza, sau poate că s-a redus numărul fumătorilor. Vom amplasa ţigara uriaşă într-o locaţie în care tinerii vor avea ceva de înţeles din acest simbol”, a declarat Simona Sofroni, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava.

Proiectul a fost iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, în parteneriat cu Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava şi Direcţia de Sănătate publică Suceava, cu sprijinul Consiliului Judeţean al Elevilor şi cu cel al Asociaţiei Profesioniştilor Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare Suceava”.

Potrivit Angelicăi Cîmpan, specialist în prevenirea criminalităţii la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, în cadrul Campaniei de prevenire a consumului de tutun „Să facem din fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN”, pe parcursul acestei săptămâni vor mai avea loc o serie de activităţi de informare-educare-comunicare, dezbateri şi seminarii care vor aborda tematica consumului de tutun, care vor fi desfăşurate în şcolile din municipiu.


Intră acum și în grupul de