Marian Andronche vrea proiecte cu termene și lucrări verificate în Suceava: Să nu mai auzim de lucrări neverificate ca la axul principal care cauzează atâtea accidente


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, consilierul județean Marian Andronache, consideră că este inacceptabil ca în 2024 municipiul Suceava să mai aibă străzi de pământ sau ca administrația să nu recepționeze corect lucrările de asfaltare, sau să se acționeze haotic în cartiere în ceea ce privește modernizarea sau să nu se realizeze parcări supraetajate pe structură metalică.

Andronache a declarat la News Bucovina că după ce i s-a încheiat în 2020 mandatul de viceprimar, proiectele pe care le-a inițiat, respectiv modernizarea locurilor de joacă și amenajarea Parcului Mărășești au fost blocate, iar că abia acum s-a reluat proiectul cu modernizarea de locuri de joacă, proiect care urmează să fie pus în aplicare.

Marian Andronache spune că dacă va fi ales primar vrea să facă lucrurile bine în municipiul Suceava.

„Vreau să fac și să nu mai auziți discuțiile de investiții neverificate, să discutăm de axul principal care cauzează atâtea și atâtea accidente pentru că nu au fost verificate”, a spus Andronache.

El a mai declarat că o prioritate este realizarea de parcări și fluidizarea traficului.

„Se pot face tot felul de parcări supraetajate. La noi nu s-a încercat așa ceva. Se va face cea din spatele Primăriei, dar nu rezolvă mare lucru. Sunt parcări cu garaje în tot orașul unde putem demola acele garaje și în parcarea respectivă să faci o parcare supraetajată simplă, pe schelet metalic. Nu e greu de făcut. Nu trebuie să faci betoane și construcții grele și costisitoare”, a spus Andronache dând ca exemplu o asemenea parcare din municipiul Roman.

Marian Andronache a mai declarat că el se bazează în discuțiile cu ceilalți contracandidați pe proiecte și termene.

„Într-un mandat nu mai trebuie să discutăm de străzi de pământ în Suceava. Avem undeva la 90 de străzi de pământ care au circa 40 de kilometri. Să faci 40 de kilometri de drum asfaltat în patru ani, eu zic că se poate”, a apreciat Andronache.

Mai mult, Marian Andronache a spus că atragerea de fonduri europene trebuie să fie pentru proiecte pe care și le doresc oamenii, nu doar de dragul de a atrage fondurile europene.

„Să atragi fonduri europene și pentru suceveni, pentru cetățeanul de la bloc. Trebuie să ataci cartier cu cartier sau toate cartierele odată. Ai fonduri europene pentru a face spațiile verzi cu alei, cu iluminat și ai ieșit din cartier. Lași bibelou. Nu te apuci să faci o străduță, un trotuar, de aici mai scoți gardul viu, de aici mai scoți nu știu ce „ferotenii” și lumea se enervează și pe bună dreptate pentru că nu e un proiect clar, compact de la bun început”, a arătat Andronache.


Intră acum și în grupul de