VIDEO-EXCLUSIV// Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a fost la Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a ajuns joi seara, de la Vilnius unde a participat la o întrunire a Inițiativei celor Trei Mări, la Suceava, de unde a fost preluat de o coloană oficială și a mers spre Ucraina prin PTF Siret.

Potrivit unor surse apropiate situației, președintele Zelensky a aterizat pe Aeroportul Internațional Suceava cu o aeronavă Airbus A319-115 cu indicativul UR-ABA aparținând administrației ucrainene.

Președintele Ucraineni a fost preluat de la scara avionului de un autovehicul cu care a plecat ulterior cu o coloană oficială, însoțită de echipaje de poliție, spre PTF Siret intrând apoi în Ucraina.

Potrivit flightaware.com, aeronava președintelui ucrainean a plecat joi dimineața din Rzeszow din Polonia și a zburat spre Vilnius unde Zelensky a participat la Inițiativa celor Trei Mări, iar seara, avionul a plecat din Vilnius și a aterizat pe Aeroportul Internațional Suceava de unde președintele Ucrainei a fost preluat pe roți și a mers în Ucraina.

Ulterior, aeronava a plecat de la Suceava la Cracovia.

La Summitul de la Vilnius al Inițiativei celor Trei Mări a participat și președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat importanţa proiectelor de conectare a întregului Flanc Estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată, legând Marea Neagră de Baltică.


Intră acum și în grupul de