Cele doua noi specializari din cadrul USV asteapta inca hotararea de Guvern pentru a putea functiona. Citeste aici parerea rectorului Adrian Graur


Intră acum și în grupul de

După ce a primit autorizaţie de încredere pentru înfiinţarea a două noi specializări, balneo-fiziokinetoterapie şi nutriţie şi dietetică, din partea Agentiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea “Ştefan cel Mare” (USV) Suceava nu poate face înscrieri pentru studii de licenţă pe cele două domenii, întrucât încă mai aşteaptă o hotărârea de Guvern care să permită funcţionarea legală a acestora.

“Pentru programele de studiu din domeniul sănătate, nutriţie şi dietetică, respectiv balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, am primit vizita ARACIS în luna martie, după care consiliul ARACIS a aprobat funcţionarea acestor programe la Suceava în luna aprilie, programele de studii fiind autorizate să funcţioneze provizoriu. În mod normal, pentru toate programele de studii care funcţionează în România, într-un an academic, înainte de admiterea pentru anul respectiv, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului trebuie să propună Guvernului un proiect de hotărâre de Guvern, prin care se aprobă aceste programe”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.

Acesta a spus că nici până în prezent această hotărâre de Guvern nu a fost adoptată. Potrivit informaţiilor obţinute de conducerea USV, proiectul de Hotărâre de Guvern este în procedura de avizare, pe lângă avizul Ministerului Educaţiei fiind nevoie de avizele Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor şi respectiv către Ministerul Sănătăţii. Pentru a putea demara procedura de admitere a candidaţilor pe locurile celor două noi programe de studii este nevoie ca această Hotărâre de Guvern să fie aprobată.

“Abia după ce hotărârea de Guvern va ajunge la USV, ne vom putea permite să organizăm o sesiune de admitere la aceste programe de studii, probabil în luna octombrie, sau când va fi posibil, cu prelungirea anului academic pe perioada de vară”, a spus Graur.

Rectorul a precizat că dificultatea constă şi în faptul că nu s-au adus resurse umane pentru aceste programe de studii în universitatea suceveană, tocmai pentru că nu se ştia dacă acestea vor funcţiona.


Intră acum și în grupul de