Acasă Exclusiv Suceveanul Constantin Severin a fost distins cu Premiul pentru Proza al Uniunii...

Suceveanul Constantin Severin a fost distins cu Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania-Filiala Bacau pentru primul sau roman


Intră acum și în grupul de

Invitat la Bacău la festivalul literar „Toamna Bacoviană”, dedicat aniversării a 130 de ani de la naşterea poetului George Bacovia (1881-1957), care a avut loc în perioada 15-17 septembrie, scriitorul şi artistul sucevean Constantin Severin a fost distins cu una dintre medaliile placate cu aur, pentru reuşita primului său roman de proză, intitulat „Iubita lui Esto”.

În acest prestigios context aniversar, vineri, 16 septembrie, la Centrul Cultural Internaţional ’’George Apostu’’ din Bacău, au fost decernate premiile Filialei Bacău, a Uniunii Scriitorilor din România, din care scriitorul sucevean face parte.



Primul său roman, „Iubita lui Esto”, publicat în 2010 de editura Curtea Veche, din Bucureşti, a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România-Filiala Bacău.

La eveniment au participat scriitori de prestigiu din întreaga ţară, printre care şi vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor, Gabriel Chifu. Decernările s-au dat în cadrul a două manifestări separate – Premiile festivalului „Toamna bacoviană” 130 şi Premiile Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România (U.S.R.). „Personal fac parte din Filiala Bacău a U.S.R. şi am avut plăcuta surpriză să primesc premiul pentru proză din partea uniunii, pentru primul meu roman, apărut în 2010, la editura Curtea Veche, intitulat << Iubita lui Esto >> . Romanul s-a bucurat de succes în rândul publicului, s-a vândut bine şi a avut parte de multe cronici favorabile. Mă consider norocos că am primit premiul Uniunii Scriitorilor la 130 de la naşterea lui George Bacovia, unul dintre poeţii mei preferaţi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Constantin Severin.

Juriul a fost alcătuit din scriitori, membrii ai filialei, având-o în calitate de preşedinte pe Valeria Manta Tăicuţu, alături de Alexandru Dobrescu, Dan Perşa, Emilian Marcu şi Gheorghe Neagu.

Potrivit artistului Constantin Severin, în cadrul aceluiaşi eveniment a fost premiat, tot la secţiunea proză, scriitorul bucovinean Constantin Blănaru, pentru volumul „În caroiaj”.

Specificăm faptul că gala premiilor s-a ţinut la Centrul Internaţional de Cultură „George Apostu” din Bacău, acolo unde suceveanul a primit pe lângă diploma de merit, un tablou semnat de băcăuanul Ilie Boca, considerat unul dintre cei mai mari pictori din ţără, alături de o medalie jubiliară placată cu aur, însemnată cu inscripţia „Toamnă bacoviană 130”.

Pe lângă preocupările de scriitor, artistul Constantin Severin este cunoscut şi pentru teoretizarea unui nou concept în arta contemporană, expresionismul arhetipal.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version