Campanie de sterilizare gratuita a cainilor, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Proanima” Suceava, împreună cu doi medici venerinari veniţi special din Germania, vor demara în perioada 16-30 octombrie, o campanie de sterilizare adresată de această dată în special căţeilor cu stăpân.

Operaţiile de sterilizarea a animalelor de companie în cadrul campaniei iniţiate de „Proanima” se vor efectua în fosta cantină CET (Burdujeni) de către doi specialişti veniţi din Germania, şi de căre dr. vet. Cătalin Rusu, alături de asist. vet. Alexandra Ioniţă, zilnic, programările făcându-se în intervalul orar 14.00-20.00, la numărul de telefon – 0743/575.255

„În această campanie ne adresăm îndeosebi câinilor (femele) care au stăpân, în ideea de a evita abandonul puilor nou-născuţi. Acest lucru se întâmplă de regulă în cazul patrupedelor care se înmulţesc la curte. Aici, din dorinţa de a scăpa de puii de câine, inconştienţi, stăpânii îi abandonează pe unde apucă, şi uite aşa ne trezim cu discomfortul de a vedea o mulţime de căţei pe străzile Sucevei, abandonaţi şi neîngrijiţi, care în prealabil pot deveni un pericol pentru integritatea cetăţenilor”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, asist. vet. Alexandra Ioniţă, membru în asociaţia „Proanima”.

Potrivit acesteia, în campania de sterilizare pot fi aduşi, pe proprie răspundere, şi câini bagabonzi, cu condiţia ca a doua zi după operaţie, să fie ridicaţi de persoana care în prealabil i-a adus la operaţie, pe baza unui acord scris care se face de regulă între asociaţie şi proprietar. Prin acest act, solicitantul operaţiei îşi asumă riscul anesteziei aplicate asupra animalului său de companie.

Precizăm că cei interesaţi să beneficieze de o astfel de operaţie gratuită de sterilizare pentru căţeii lor, sunt obligaţi să le facă înainte un set de analize amănunţite, întrucât locaţia de la Burdujeni aleasă pentru sterilizare nu este dotată cu aparatura performantă necesară.

Animalele vor putea fi luate a doua zi după operaţie, nu înainte de a fi vaccinate împotriva puricilor, a viermilor şi antirabic.


Intră acum și în grupul de