Suceveanul Bogdan Baciu a fost numit „Elevul anului 2011”, in cadrul Galei Premiilor in Educatie. Afla aici cu ce suma de bani a fost premiat tanarul


Intră acum și în grupul de

Fălticeneanul Bogdan Baciu, singurul licean care a reuşit performanţa de a ajunge Delegat de Tineret la ONU, a fost distins miercuri, la Palatul Parlamentului, cu titulatura de „Elevul anului”, în cadrul festivităţii prilejuite de Gala Premiilor în Educaţie, ediţia 2011.

Potrivit site-ului premiileineducatie.ro, Bogdan Baciu a fost premiat cu suma de 7.000 de euro, ieşind primul în top 3 premianţi. Odată înscris în cursa pentru câştigarea distinsului titlu, suceveanul a fost selectat în primii zece candidaţi, pe data de 22 octombrie 2011 fiind prezent la Bucureşti, acolo unde a susţinut un interviu în care timp de o oră a trebuit să vorbească despre aportul adus în proiectele în care a fost implicat în ultimul an.

Menţionăm deopotrivă că în cadrul aceleiaşi Gale, la secţiunea “Profesorul preuniversitar al anului”, primele două locuri au fost ocupate tot de doi suceveni. Astfel, locul I i-a revenit prof. Daniela Ceredeev, de la Şcoala cu Clasele I-VIII din Vatra Dornei, care a fost premiată cu suma de 10.000 euro, iar locul II, în cadrul aceleiaşi secţiuni, i-a revenit prof. Marcel Porof, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni (5.000 euro).

Gala Premiilor în Educaţie este un proiect anual iniţiat de către Fundaţia Dinu Patriciu cu scopul de a identifica şi recompensa exemplele de bună practică din domeniul educaţiei – oameni, instituţii şi organizaţii care – prin dedicaţie, originalitate şi pasiune – contribuie la dezvoltarea şcolii româneşti.

Anul acesta, Gala Premiilor în Educaţie a acordat premii în valoare totală de 250.000 euro, fiecare dintre câştigătorii Galei plecând acasă cu o diplomă, dar şi cu un premiu a cărui valoare a variat, în funcţie de secţiune, între 2.000 şi 30.000 euro.

Reamintim că la începutul lunii octombrie 2011, în calitate de Delegat de Tineret la ONU, Bogdan Baciu a reprezentat România participând la Adunarea Generală ONU care a avut loc în America, la New York, urmând ca în luna februarie 2012 să plece din nou în SUA pentru Comisia pentru Dezvoltare Socială.


Intră acum și în grupul de