Acasă Exclusiv Suceveanca Ioana Varlan se pregateste sa sustina admiterea la una dintre cele...

Suceveanca Ioana Varlan se pregateste sa sustina admiterea la una dintre cele mai prestigioase Universitati de Arta din lume


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Ioana Vârlan, elevă în clasa a XII–a la prestigiosul Colegiu Naţional „Petru Rareş” din Suceava, îşi doreşte cu ardoare să devină Fashion Stylist, motiv pentru care îndrumată de un bun prieten şi sprijinită de părinţii săi, va susţine în luna ianuarie 2012 admiterea la Colegiul de Artă şi Design Central “Saint Martin” din Londra.

Pasionată de design vestimentar şi convinsă de faptul că oamenii trebuie să poarte cu încredere ceea ce cred ei că îi caracterizează, Ioana a declarat pentru NewsBucovina.ro că pasiunea pentru haine o are de mică, încă de pe vremea când obişnuia să creeze cele mai nonconformiste ţinute pentru păpuşile sale din Colecţia Barbie, de care era nedespărţită. „Şi acum păstrez agenda în care, în copilărie, obişnuiam să ilustrez tot soiul de schiţe, articole vestimentare, de regulă destinate păpuşilor mele”, a arătat Ioana Vârlan.



„Dacă vrei să fii în tendinţe, nu trebuie să fii un fel de Lady Gaga. Tot ceea ce porţi, te reprezintă ca om”

Deşi are numai 18 ani, în curând 19, tânără susţine că pusă pe hârtie de către un scriitor, viaţa ei ar putea reprezenta un bestseller de succes. Ioana consideră că viaţa sa a fost mai complicată din punct de vedere social din cauza faptului că este fată de preot şi că nu a avut aceeaşi libertate, chiar şi vestimentară, ca şi prietenele, sau fetele de vârsta sa. „Mai târziu, am înţeles ceva esenţial de la tatăl meu care este preot şi anume, că tot ceea ce porţi, te reprezintă ca om. Cu alte cuvinte, am concluzionat că dacă vrei să fii în tendinţe, nu trebuie să fii un fel de Lady Gaga”, este de părere Ioana Vârlan.

Având în vedere stilul vestimentar pe care îl adoptă, tânără nu se consideră o „fashionistă”, preferând ţinute clasice lejere, care îi inspiră siguranţă şi încredere în propria-i persoană. Deopotrivă, se vede practicând cu succes meseria de Fashion Stylist, având în vedere că asta implică styling-ul la videoclipuri, filme, amenajarea vitrinelor la magazine, şi îţi dă posibilitatea de a fi personal shopper pentru oamenii înstăriţi care plătesc pentru a avea un look „în tendinţe”.

O familistă convinsă, Ioana spune că după terminarea studiilor în străinătate va reveni în ţară la familia ei, asta în cazul în care nu îşi va găsi acolo sufletul pereche.

“Am furat câte ceva din modul in care obişnuieşte tata să organizeze evenimentele”

O fire mai rebelă, tânăra suceveancă îşi găseşte echilibrul în familie, sfaturile pe care tatăl său i le dă, adesea, contribuind enorm la acest lucru. „Pentru mine, tata este un exemplu pozitiv şi din punct de vedere organizatoric. Am furat câte ceva din modul în care obişnuieşte el să organizeze evenimentele în care este implicat, lucru care m-a ajutat enorm la începutul lunii decembrie, atunci când alături de amicul meu Bogdan Mogoş am reuşit să realizăm evenimentul intitulat Fashion Laboratory, la Suceava”, a declarat Ioana.

Amintim că la acea dată, cei doi tineri suceveni care visează la cariera de Fashion Stylist au realizat un eveniment modern memorabil, invitând în atmosfera unui cocktail party tineri designeri din ţară, dar şi „lumea bună” din Suceava, care a avut posibilitatea să achiziţioneze articole vestimentare şi accesorii semnate de tinerii artişti.

„Ideea de a studia la o Universitate de Artă mi-a venit în clasa a XI-a, după ce m-am consultat cu bunul meu prieten şi coleg de liceu Bogdan Mogoş, cu care împart acelaşi vis. Precizez că la << Colegiul de Artă şi Design Central Saint Martin >> din Londra există câte cinci locuri disponibile pentru fiecare facultate, cursurile fiind predate acolo de Fashion Stylişti celebri pe plan mondial. Totodată, voi participa şi la admiterea de la Institutul European de Design din Spania. Sunt fascinată de cultura şi de limba acestei ţări, De asemenea, rămâne o alternativă şi << London College of Fashion din Londra >> , instituţie în care se pune accent pe designul inovator”, a dezvăluit Ioana Vârlan, care exclude posibilitatea de a rămâne la studii în România.

„Un an de facultate la Londra costă în jur de 8.000-9.000 de euro, fără cazare şi masă”

Ioana ne-a povestit cu entuziasm despre deplasarea pe care a iniţiat-o alături de Bogdan la mijlocul lunii decembrie la Londra, acolo unde au participat la un curs pliat pe ceea ce îşi doresc ei să facă, activitate ce va fi consemnată la portofoliul de admitere cu care tinerii se vor prezenta în luna ianuarie la prestigioasa instituţie de învăţământ superior din Londra.

Deşi are aspiraţii înalte în lumea modei, Ioana este de părere că haina nu îl face pe om şi a subliniat faptul că nu şi-a făcut niciodată prieteni după stilul vestimentar adoptat de aceştia.

Cât despre costul celor patru ani de studii în străinătate, Ioana ne-a dezvăluit că va face un împrumut de la statul englez pe care îl va returna automat în momentul în care se va angaja în acest domeniu. „Un an de facultate costă în jur de 8.000-9.000 de euro, fără cazare şi masă. Dacă ar fi fost ca aceşti bani să îi plătească ai mei din buzunarul propriu, cu siguranţă nu şi-ar fi permis”, a declarat Ioana Vârlan pentru NewsBucovina.ro.

In data de 21 decembrie 2011, liceenii Ioana Vârlan şi Bogdan Mogoş au fost invitaţi în cadrul unei emisiuni difuzate de un post de radio sucevean în care au avut posibilitatea să intre în direct cu nume sonore din moda românească precum: Cătălin Botezatu, Alexandru Ciucu, Rita Mureşan şi George Hojbotă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version