Acasă Exclusiv Dan Puric si Jeff Kinney, cei mai cititi autori in 2011, la...

Dan Puric si Jeff Kinney, cei mai cititi autori in 2011, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Iubit atât pentru talentul actoricesc deosebit pe care îl posedă, cât şi pentru volumele care îi poartă semnătura, Dan Puric rămâne în topul preferinţelor cititorilor suceveni, în 2011 fiind cel mai căutat autor prin prisma ultimei cărţi lansate, „Fii demn”. Alături de acesta, scriitorul Jeff Kinney a cucerit sucevenii prin bestseller-ul „Jurnalul unui puşti” şi prin volumul recent ieşit de sub tipar, „Însemnările unei puştoaice”.

Echipa NewsBucovina.ro a stat de vorbă cu reprezentanţii principalelor lanţuri de librării din municipiul reşedinţă de judeţ pentru a afla care sunt autorii şi volumele care au avut cea mai mare priză în rândul sucevenilor pe parcursul anului 2011. Astfel, discuţiile purtate arată că la Librăria Cărtureşti situată în incinta Iulius Mall Suceava, cele mai vândute volume au fost: „Fii demn”, Dan Puric (Ed. Compania Dan Puric), „Jurnalul unui puşti”, Jeff Kinney (Ed. ART), „Secretul”, Rhonda Byrne (Ed. Adevăr Divin), „Jurnalul”, Anne Frank (Ed. Humanitas), „Faţă către faţă”, Andrei Pleşu (Ed. Humanitas), „Şi am spus da”, Elizabeth Gilbert, o poveste de iubire apărută în 2011 ca o continuare a bestseller-ului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” (Ed. Humanis 2010), volum care de asemenea a înregistrat vânzări record în rândul publicului sucevean. „ << Jurnalul unui puşti >> este cea mai de succes serie apărută după << Harry Potter >>, care i-a convins până şi pe cei mai reticenţi copii că lectura nu este nici pe departe plictisitoare. Este o carte de aventură destinată copiilor, ce conţine benzi desenate şi face parte dintr-o serie de patru volume ce poartă semnătura aceluiaşi autor”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Dana Năstase, librar la Cărtureşti.



Potrivit acesteia, o mare priză la publicul feminin au avut şi cărţile de bucate semnate de Horia Vârlan şi de Jamie Oliver, asta cu precădere în luna decembrie a anului 2011. De asemenea, la Librăria Cărtureşti s-a vândut cu succes şi cartea „Sănătatea are gust”, semnată de medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Pe lângă aceste volume, la Librăria General Cart din Suceava s-au vândut foarte bine volumele „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”, de Larry Watts, Codul Civil şi procedura juridică, deoarece anul trecut a suferit câteva modificări, dar şi dicţionarele, alături de ghidurile de conversaţie, îndeosebi italian, englez, sau spaniol. „Cartea << Întrebări şi teste >> destinată elevilor care urmează cursurile unei şcoli de şoferi la Suceava, înregistrează un număr de 708 bucăţi vândute în librăria noastră, fiind considerată cea mai bine vândută carte. Totodată remarc un număr considerabil al vânzărilor la cărţile semnate de Mihail Sadoveanu, deoarece General Cart este singurul distribuitor din Suceava al volumelor ce poartă semnătura acestui scriitor”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Costel Orobeţ, director General Cart.

Alături de Dan Puric, Jeff Kinney şi Elizabeth Gilbert, la Alexandria Librării din centru, în anul care tocmai s-a încheiat s-au cumpărat cu succes şi volumele lui Neagu Djuvara, „Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă” (Ed. Humanitas), „Există istorie adevărată?” (Ed. Humanitas), dar şi cele semnate de Herta Muller, în special “Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică” (Ed. Humanitas). “Volumul << Fii demn >> semnat de Dan Puric s-a epuizat foarte repede, motiv pentru care am făcut din nou comandă la editură”, a declarat Elena Drişcu, librar.

Deopotrivă, aceasta a arătat că la Alexandria Librării din centru, la mare căutare sunt reţetele Sandei Marin la care s-au înregistrat vânzări cu precădere înainte de Crăciun.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version