Peste 2.000 de carti destinate literaturii pentru copii au fost propuse spre casare, la Biblioteca Bucovinei, la finele anului trecut


Intră acum și în grupul de

2.056 de volume aparţinând Secţiei “Împrumut pentru copii” din cadrul Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera” au fost propuse spre casare la finalul anului 2011. Măsura a fost luată în urma inventarierii secţiei, care a avut loc în perioada 1 iulie-30 septembrie 2011.

“Colecţiile inventariate se ridică la aproximativ 34.000 documente de bibliotecă.

La finalul inventarului nu a fost constatată nicio carte lipsă. Comisia de inventariere a propus spre casare un numar de 2.056 cărţi, uzate fizic sau moral”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, rezultatul inventarierii colecţiilor acestei secţii a fost unul pozitiv, gestionarea fondului de carte aferent prezentând mai puţine riscuri decât în cazul altor secţii, întrucât cititorii care o frecventează sunt copii. “Astfel, nu există riscul ca aceştia să nu restituie documentele împrumutate din motive precum plecarea la studii în centre universitare din alte localităţi, sau la muncă în străinătate”, a explicat Cărăbuş.

Menţionăm că precedentul inventar în cadrul secţiei “Împrumut pentru copii” a avut loc în anul 2006.


Intră acum și în grupul de