Dinuta Costache, castigatoarea editiei 2011 a „Lirei de Aur”, pleaca la un curs de perfectionare la Viena


Intră acum și în grupul de

Dinuţa Costache, tânăra suceveancă în mâinile căreia flautul devine un instrument fermecat, va pleca la începutul lunii februarie la Viena, acolo unde timp de trei săptămâni, va lua parte la un curs de flaut predat de profesori de specialitate ai unei şcoli din capitala Austriei.

Pentru eleva de clasa a X-a de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, deplasarea înseamnă un plus pentru pregătirea sa profesională având în vedere că visul tinerei flautiste este acela de a cânta pe marile scene ale Vienei.

Reamintim că în spatele talentului şi a reuşitelor pe care de-a lungul anilor le-a avut în cadrul concursurilor de talie naţională şi internaţională la care Dinuţa Costache s-a remarcat, stau sute de ore de antrenament.

„Studiez la flaut chiar şi în vacanţă, în fiecare zi, pentru că nu am voie să îmi pierd antrenamentul şi forma pe care am dobândit-o de-a lungul sutelor de ore de antrenament. Când cânt la flaut îmi folosesc toţi muşchii feţei, motiv pentru care nu îmi permit să fac pauză de la cântat nici măcar o zi. Ca şi în sport, dacă nu te antrenezi constant şi la timp, rişti să îţi ieşi din formă”, a explicat Dinuţa pentru NewsBucovina.ro.

Entuziasmată de vestea plecării în străinătate, tânăra a declarat: „În jurul datei de 10-12 februarie 2012 voi pleca la Viena, la un master class, acolo unde voi avea posibilitatea să abordez lucruri noi legate de prestaţia la flaut, la un nivel mai performant. Perioada şederii mele acolo va fi de două-trei săptămâni”.

Reamintim că într-un interviu anterior acordat publicaţiei NewsBucovina.ro, Dinuţa Costache a declarat: „Vreau să depăşesc nivelul la care mă aflu, însă simt că în România nu mai am de la cine învăţa. Am constatat o diferenţă enormă între nivelul la care se studiază flautul la noi în ţară, şi cel la care se face performanţă în străinătate. Este impresionant. Visul meu este să reuşesc să studiez în continuare flautul, însă la Viena, bineînţeles, după terminarea clasei a XII-a. Deşi sunt conştientă că părinţii mei nu m-ar putea susţine, sper din suflet să reuşesc să ajung acolo printr-o bursă de studii”, a spus Dinuţa Costache.

Talentata elevă aduce mulţumiri profesoarei Mihaiela Săveanu cu care se pregăteşte în prezent în ţară, dar şi interpretului Matei Ioachimescu, roman stabilit la Viena, datorită căruia va avea parte de această deplasare.

Anul 2012 îi va aduce Dinuţei Costache, de altfel deţinătoarea trofeului “Lira de aur” în 2011, ocazia de a cânta în luna martie a acestui an pe scena Casei de Cultură din Suceava, alături de Filarmonica de Stat Botoşani, dar şi participarea la Olimpiada Naţională de Flaut care va avea loc în luna aprilie, cel mai probabil la Bucureşti.

Împreună cu flautul său “fermecat”, suceveanca a cucerit inimile juriului, reuşind performanţa de a fi premiată cu locul I şi II la diferite competiţii care au avut loc în ţară, la Cluj-Napoca, Bacău, Galaţi etc.

NewsBucovina.ro vă invită să citiţi amănunte din viaţa tinerei artiste, accesând următorul link https://www.newsbucovina.ro/exclusiv/39488/o-flautista-suceveanca-viseaza-sa-cante-pe-marile-scene-ale-vienei-si-tu-o-poti-ajuta-sa-si-indeplineasca-visul


Intră acum și în grupul de