Ce proiecte are deputatul Sanda-Maria Ardeleanu pentru 2012: “Sa termin cu onoare mandatul de deputat si sa ma investesc in continuare in activitatea didactica si de cercetare”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a dezvăluit în exclusivitate pentru NewsBucovina.ro cum şi-a petrecut ultimele zile ale lui 2011 şi cu ce gânduri a intrat în Noul An.

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13731, 13732, 13733, 13734, 13735, 13736, 13737, 13738, 13739″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Astfel, am aflat că parlamentarul democrat-liberal s-a bucurat de sărbătorile de sfârşit de an, ca întotdeauna, împreună cu familia. „Tradiţional, îmi place să fiu de sărbători integral la dispoziţia familiei şi dacă, şi anul acesta, copiii din Moldova şi Ardeal au dorit sărbători de iarna în Bucovina, nu am ezitat să le organizez pe gustul lor, după dorul lor, de dragul lor. Bucovina profundă este ceea ce-şi aleg copiii mei pentru marile sărbatori ale anului. Autenticul, pitorescul, confortul si reculegerea prin rugăciune au marcat şi trecerea în 2012. Cu oameni dragi în jurul nostru, cu multă voioşie şi încredere, am păşit într-un nou timp al speranţelor, refuzând să mă încarc cu înţelesul unui leit-motiv gen << va fi un an greu >>”, a declarat Sanda- Maria Ardeleanu.

Întrebată ce cadouri a primit de Crăciun, deputatul sucevean a spus că “cel mai mare cadou, cu siguranţă, au fost reuniunile de familie, joaca copiilor şi dezordinea din casă, şansa de a schimba culorile mise-en-place-urilor, competiţia colindătorilor care, de fiecare dată, se întrec într-un adevărat spectacol”.

Sanda-Maria Ardeleanu ne-a mai dezvăluit că ineditul sărbătorilor de Anul Nou l-a constituit plimbarea cu mocăniţa, pe 2 ianuarie. “Am încercat, timp de trei ore, bucuria copiilor aflaţi într-un trenuleţ de epocă adevărat, cu călători veseli şi inventivi, ce a străbătut un traseu de basm, ca într-un film premiat la Cannes.

De la tabloul oferit de depoul de la Moldoviţa, cu mecanicii şi ajutoarele lor pregătind maşinăria care , în ciuda vârstei, transmitea cel mai trainic sentiment de siguranţă, la distribuirea unor superbe calendare cu toate mocăniţele din ţară, de la caldura de << lemn de brad >> din vagoane la << luxul >> vagonului-bar, cu vin fiert cu aromă de scorţişoară la discreţie, de la peisajele de basm la chiuitul sătenilor – spectatori ce aşteptau pe traseu trenuleţul de vacanţă, de la desele opriri pentru sedinţele foto la ospitalitatea localnicilor din Argel, care ne-au întâmpinat cu tocăniţă de purcel şi clătite ţărăneşti, totul , inclusiv zapada care parcă ne aştepta pentru a ne răsplati efortul, totul a avut aerul unei << aventuri >> bine organizată şi îndeaproape supravegheată pentru << a reuşi >>”, astfel a rememorat parlamentarul democrat-liberal, pentru NewsBucovina.ro, experienţa de la Argel.

În ceea ce priveşte proiectele pentru Noul An, am aflat că deputatul PDL are un “carneţel-minune” în care ţine evidenţa acestora. “Mărturisesc că, de fiecare dată, pe 1 ianuarie, împreună cu soţul meu, deschidem un carneţel deja şifonat de vremuri în care facem bilanţul realizarilor anului trecut, înscriind ordonat gândurile pentru proiectele mari ale anului care începe. Si anul acesta am făcut la fel, constatând că avem unele restanţe care trebuie depăşite în Noul An, dar şi că ne dorim deja multe alte lucruri, aşa ca întotdeauna. << Carneţelul-minune >> ne motivează şi ne struneşte acţiunile pe întreg parcursul anului, nelăsându-ne descoperiţi la capitolul << proiecte >> Proiectele mele pentru anul de-abia început? Să termin cu onoare mandatul de deputat, să mă investesc în continuare în activitatea didactică şi de cercetare, să dezvolt colaborările internaţionale în folosul universităţii mele şi al comunităţii noastre, al studenţilor români şi străini deopotrivă, să fiu alături de echipa de partid într-un an electoral decisiv pentru soarta României viitoare”, a mai declarat pentru NewsBucovina.ro, Sanda-Maria Ardeleanu.

Deputatul PDL de Suceava nu a dorit să facă niciun comentariu referitor la posibila candidatură pentru un nou mandat în Parlamentul României.


Intră acum și în grupul de