Austria si Bulgaria, cele mai cerute destinatii de vacanta alese de suceveni de Craciun si Revelion. Afla aici preferintele acestora pentru concediile din vara lui 2012


Intră acum și în grupul de

Tot mai mulţi suceveni apelează la serviciile unei agenţii de turism cerând consultanţă pentru alegerea celor mai avantajoase pachete de vacanţă, fie pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, fie pentru ofertele de early booking care reprezintă practic un sejur ce conţine o reducere între 10 şi 30% oferită din partea hotelierilor la începutul anului.

Staţiunile montane din Austria şi Bulgaria, cu cea mai accesată zonă pentru practicarea sporturilor de iarnă – Bansko, s-au situat în topul preferinţelor sucevenilor care au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate, la finele anului 2011.

„Austria şi Bulgaria se situează şi în acest an în rândul preferinţelor clienţilor noştri din Suceava. Spre exemplu, de Revelion cel mai bine au mers sejururile în Austria, cu pachetul 7 nopţi de cazare pentru o familie (doi adulţi şi un copil), la tariful promoţional de 800 euro oferit de agenţia noastră deschisă în municipiu la începutul lunii noiembrie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Narcisa Bortă, director în cadrul Agenţiei de Turism Paralele 45.

Potrivit acesteia, la mare căutare au fost şi băile termale din Ungaria, acolo unde în perioada Crăciunului cei mai mulţi suceveni au ales pachetul promoţional la 490 euro, pentru doi adulţi, cu 7 nopţi de cazare, demipensiune, cu servicii de saună şi jacuzzi gratuite.

Pentru Revelion, Paralela 45 a onorat cereri spre Portugalia, Franţa (minicircuit), Paris (5 nopţi de cazare pentru doi adulţi, la preţul de aproximativ 2.000 euro/pachet, în funcţie de hotelul ales.

„Cele mai slăbuţe accesări pentru Crăciun şi Revelion au fost cele din ţară, în sensul că au existat cereri tardive pentru zonele Vatra Dornei şi Gura Humorului, care din păcate nu au mai putut fi onorate din cauza faptului că erau ocupate toate locurile. Pentru că preţurile din staţiunile din străinătate sunt asemănătoare cu cele din staţiunile montane din România, însă oferă mai multe facilităţi, sucevenii aleg adesea străinătatea”, a arătat Narcisa Bortă.

Desigur, în rândul solicitărilor sucevenilor s-au numărat şi destinaţii precum Budapesta sau Vinea, acolo unde ofertele au fost situate între 250 şi 1.000 euro/pers. La Agenţia de Turism Instant Travel din Suceava au existat solicitări şi pentru staţiunea montană Sinaia, acolo unde pentru patru zile de cazare, la hotel de 4 stele, s-a plătit suma de 2.270 lei/pers.

La Agenţia Bilco Travel, au existat cereri şi pentru Dubai, însă cei mai mulţi suceveni au ales până la urmă, ca alternativă de petrecere a sărbătorilor de iarnă, locaţiile mai reci, precum Austria, Malta, Berlin, Praga, Viena, Budapesta, sejururi cu preţuri cuprinse între 300 şi 500 euro.

Conform sursei precizate mai sus, lunile care au mai rămas din această iarnă, respectiv ianuarie şi februarie sunt destinate în continuare celor care iubesc zăpada şi sporturile de iarnă, cu oferte variate pentru Austria şi Bulgaria.

Cele mari cereri destinate concediilor din vară sunt pentru Bulgaria şi Turcia

Totodată, a crescut şi numărul sucevenilor care apelează din timp la reducerile oferite de hotelurile din afară pentru petrecerea concediului din vară, foarte mulţi accesând ofertele early booking. Practic efectuează încă de la începutul anului plata pentru sejurul pe care şi-l aleg pentru vară. „Pentru vară avem deja solicitări către Bulgaria şi Turcia, cu reduceri de la 5%, până la 28%. Reducerile efectuate din timp prin ofertele de early booking sunt suportate de hotelieri. Deja din luna aprilie şansele accesării unei astfel de reduceri sunt destul de mici, acestea apărând doar în cazul în care hotelul mai are locuri libere. Grecia rămâne în continuare cerută pentru mini circuite, care de regulă nu prea au reduceri. De asemenea, există suceveni care au rezervat încă din luna decembrie sejururi către Praga, Istambul, Paris, pe perioade mai scurte, 3-4 zile. Tarifele diferă în funcţie de sezon”, a precizat directorul Agenţiei de Turism Paralela 45, Narcisa Bortă.

„Pentru vară avem solicitări pentru Scandinavia, pentru croazierele de pe Marea Mediterană, chiar şi pentru China. Ca şi în anii trecuţi, cu siguranţă vor exista cereri pentru destinaşii precum Bulgaria, sau litoralul românesc – Mamaia, Eforie Nord, Saturn. De asemenea, avem oferte de Paşte pentru: Amsterdam, Barcelona, Lisabona, Paris, Sicilia, Roma, Muntenegru, Viena, Paris, Budapesta. Pentru Paşte avem deja solicitări pentru Moscova şi Petersburg”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Amalia Enache, din cadrul Agenţiei de turism Instant Travel.

„Avem rezervări pentru vacanţa de la Paşte, încă de la finalul lunii decembrie, spre destinaţii precum: Spania, Bulgaria şi Turcia, cu pachete reduse de până la 30%. De asemenea, pentru perioada de vară, agenţia noastră va organiza circuite cu grupuri organizate, cu însoţitor din partea agenţiei şi ghid la faţa locului în Israel şi Dubai”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Cătălina Siminiuc, consultant vânzări în cadrul Agenţiei de Turism Bilco Travel din Suceava.


Intră acum și în grupul de